Vouchere sociale au ajuns la români, dar fără bani: când folosești noile tichete de masă la cumpărături

Vouchere sociale au ajuns la români, dar fără bani: când folosești noile tichete de masă la cumpărături

În cadrul programului Sprijin pentru România, autoritățile au stabilit un mecanism prin care să acorde românilor vulnerabili, o dată la două luni, un ajutor financiar sub formă de vouchere sociale. Acestea sunt sub formă de carduri, la fel ca tichetele de masă.

După numeroase amânări și anunțuri contradictorii, a început livrarea voucherelor sociale la ușa românilor cu venituri mai mici de 1500 de lei. Cardurile nu au însă bani pe ele și nu vor intra nici pe parcursul acestei săptămâni. Cei 250 de lei vor putea fi cheltuiți abia după 20 iunie, după cum a atras atenția premierul României.

Când poți folosi voucherele sociale

„Primele carduri către români pe care vor fi încărcate voucherele sociale în valoare de 250 lei au fost distribuite, începând de ieri, de Poșta Română. Încărcarea voucherelor pe carduri se va face după ce se încheie procesul de distribuire, începând cu data de 20 iunie 2022. Le mulţumesc ministerelor şi companiilor naţionale şi private, care s-au mobilizat exemplar şi s-au sincronizat, astfel încât distribuirea cardurilor să înceapă mai devreme decât termenul estimat iniţial”, a explicat premierul într-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.

Conform datelor comunicate anterior de șeful executivului, nu mai puțin de trei milioane de persoane, pensionari, persoane cu dizabilități, familii cu venituri mici și persoane fără adăpost vor ajunge să beneficieze de aceste tichete de masă oferite de statul român, cu o valoare de 250 de lei. Banii vor încărcați pe carduri la fiecare două luni, până la finalul acestui an. Este important de reținut că banii nu pot fi folosiți decât pentru alimente și, eventual, o masă la restaurant, de aceea se pretează foarte bine formularea de tichete de masă, chiar dacă oficialii le promovează ca vouchere sociale.

„Valoarea totală a ajutoarelor se ridică la 3,1 miliarde lei şi vor fi acordate în patru tranşe, până la finalul anului”, a mai precizat Ciucă.

Citește și: