Tichetele de masă din România, mai valoroase: decizia Parlamentul care te va bucura

Tichetele de masă din România, mai valoroase: decizia Parlamentul care te va bucura

La fel ca pensiile sau salariul minim pe economie, tichetele de masă din România au fost aliniate măcar parțial la inflație. Valoarea lor a fost crescută în această săptămână printr-o decizie a Parlamentului.

Începând de luna viitoare, cu semestrul doi al acestui an, valoarea nominală a unui tichet de masă va fi de până la 30 de lei, în contextul în care, la ora actuală, discutăm de un maxim de 20 de lei. Modificările vor intra în vigoare de la 1 iulie, se arată în decizia Parlamentului reflectată într-un proiect de lege.

Tichetul de masă, un pic mai scump

Deja de câteva săptămâni, se vehicula creșterea tichetelor de masă, o decizie comunicată în programul de asistență socială pentru români al coaliției intitulat ”Sprijin pentru România”. În varianta inițială, însă, modificarea ar fi trebuit să intre în vigoare de la 1 iunie, iar legea de acum introduce modificare cu o lună întârziere.

Pe de altă parte, în același proiect legislativ, se menționează faptul că angajatorii pot acorda suplimentar, împreună cu tichetele de masă pe iulie 2022, diferența până la 30 de lei pe tichet aferentă tichetelor emise în iunie 2022. În acest fel, pe lângă faptul că luna viitoare vei avea un pic mai mulți bani pe cardul de tichete valorice, te vei bucura și de creșterea pe luna anterioară a acestui ajutor social emis de angajatorul tău.

Ca un detaliu final, într-o altă prevedere a proiectului adoptat, organizațiile sindicale legal constituite pot acorda, din fonduri proprii, ocazional, tichete cadou membrilor proprii care nu au calitatea de angajați ai organizației sindicale. Frecvența acordării tichetelor cadou și valoarea lor se stabilesc de către conducerea organizației sindicale. Această ultimă prevedere a făcut subiectul mai multor dezbateri în ultimul an, consensul, pentru un moment, fiind că doar angajații pot primi astfel de ajutoare financiare. Din fericire, situația s-a mai relaxat între timp.

Citește și: