Volodimir Zelenski confiscă toate bunurile rușilor din Ucraina. Kievul a intrat în posesia activelor băncii Sberbank

Volodimir Zelenski confiscă toate bunurile rușilor din Ucraina. Kievul a intrat în posesia activelor băncii Sberbank

Autoritățile de la Kiev au decis să confiște mai multe active ale filialei locale a principalei bănci ruseşti Sberbank. Decizia vine ca urmare a invaziei trupelor rusești. Hotărârea a fost luată de către Parlamentul ucrainean și comunicată ulterior.

Ucraineni impun sancțiuni pentru afacerile rusești. Decizia luată de Parlamentul ucrainean

Consiliul ucrainean de Securitate a decis confiscarea a 100% din acţiunilor Băncii de rezervă internaţională aparţinând Sberbank Rusia. Totodată aceeași soartă au avut-o și 99,8% dintre acţiunile Prominvestbank, o filială de la Kiev, deţinută de către Banca de dezvoltare Vnesheconombank (VEB), un organism rus de stat. Oficialii ucraineni nu au făcut publice date cu privire la valoarea totală a capturii.

Volodimir Zelenski nu mai crede într-o negociere cu Moscova: ”Dorința dispare cu fiecare nou Bucha, cu fiecare nou Mariupol”

Zelenski a semnat un document zilele trecute care privește expropierea bunurilor statului rus şi rezidenţilor acestuia din cauză de ”necesitate publică”, având în vedere războiul lansat de Rusia în Ucraina la 24 februarie.

Pe de altă parte, președintele Ucrainei a declarat miercuri că răbdarea poporului ucrainean se epuizează în ceea ce privește negocierile cu Moscova. Zeleski spune că sunt tot mai multe dovezi care arată ”atrocitățile” comise de trupele rusești. Anunțul l-a făcut într-o conferință în care acesta le-a vorbit studenților francezi.

„Suntem pregătiți să purtăm aceste negocieri, aceste discuții, atâta timp cât nu este prea târziu. Cu fiecare nou Bucha, cu fiecare nou Mariupol, cu fiecare nou oraș în care există zeci de morți, cazuri de viol, cu fiecare nouă atrocitate, dispare dorința și posibilitatea de a negocia, precum și posibilitatea de a rezolva această problemă într-o manieră diplomatică”, a declarat Zelenski.

Liderul de la Kiev e ferm convins că Ucraina va ieși învingătoare din război și va reuși să recupereze toate teritoriile care aparțineanu țării înainte de invazia din 24 februarie.

Acesta a vorbit, totodată, despre nevoia Ucrainei să adere la Uniunea Europeană, făcând apel la pași mari pentru a include Ucraina în această uniune.

„Ucraina nu va face decât să întărească alte state, armata noastră și-a demonstrat capacitățile. Poporul nostru și-a dovedit capacitatea”, a declarat Zelenski.

 

Citește și: