Volkswagen pregătește lansarea unui nou model: când apare noul Amarok

Volkswagen pregătește lansarea unui nou model: când apare noul Amarok

Volkswagen a oferit pickup-ului Amarok un aspect mai robust, împreună cu sistemele de asistență pentru șofer și motoarele de la partenerul său Ford Motor.

A doua generație Amarok, care se bazează pe cel mai recent Ford Ranger, va oferi o gamă extinsă de funcții de asistență a șoferului și o gamă mai largă de motoare decât predecesorul său, a declarat VW.

Amarok preia tracțiunea spate și două sisteme diferite de tracțiune integrală de la Ford, precum și o transmisie automată cu 10 trepte.

Marea majoritate a celor 30 de sisteme de asistență vor fi preluate și de la Ford, cu peste 20 dintre ele complet noi pentru Amarok.

Interiorul va avea un cockpit digital și un afișaj infotainment în stil tabletă.

Amarok crește în dimensiune, la 5350 mm, este cu 100 mm mai lung decât modelul actual. Ampatamentul a fost prelungit cu 175 mm la 3270 mm, permițând mai mult spațiu pentru pasagerii din spate în cabina dublă.

Sarcina utilă crește, de asemenea, până la 1,2 tone, iar capacitatea maximă de remorcare de 3,5 tone este acum posibilă pentru mai multe variante de motor și cutie de viteze.

Umeri mai largi, contopiri mai scurte și roțile disponibile de 21 de inch, toate contribuie la un profil de design mai robust. Pentru prima dată, anvelopele pentru toate terenurile sunt disponibile ca echipament standard.

Detaliile exterioare includ un hayon încadrat de lumini LED din spate, în timp ce partea din față este caracterizată de farurile cu matrice LED IQ.Light de la VW.

Mai multe opțiuni de motor

VW a spus că gama de motoare a lui Amarok va cuprinde un motor pe benzină și până la patru diesel-uri diferite cu patru până la șase cilindri și o capacitate de 2 până la 3 litri. Vor exista opțiuni pentru tracțiune spate, sau tracțiune integrală la cerere sau permanentă.

VW nu intenționează în prezent să ofere o versiune hibrid plug-in, dar producătorul de automobile se uită la o versiune complet electrică, a declarat șeful de marketing al VW Commercial Vehicle, Lars Krause, pentru Autocar.

Amarok va fi vândut cu cabină dublă și patru uși, dar unele piețe vor primi și o cabină simplă cu două uși. Vor exista cinci versiuni de echipare.

Peste 830.000 de unități de Amarok au fost vândute până în prezent în Europa, America de Sud, Africa de Sud și Asia-Pacific.

Amarok va fi dezvăluit pe deplin în vara, înainte de lansarea pe piață la sfârșitul anului.

Legătura Ford

Amarok va fi construit de Ford alături de Ranger la fabrica Ford din Silverton, Africa de Sud.

Un parteneriat industrial între Ford și VW include și construirea de către Ford a unei noi camionete VW Transporter alături de următoarea sa dubă Transit Custom, producția care va începe în 2023 în Turcia.

VW construiește o nouă camionetă compactă pentru ambele companii pe baza noului VW Caddy la uzina VW din Poznan, Polonia.

Ford folosește platforma electrică MEB a VW pentru a construi mașini electrice cu baterii la fabrica sa din Köln, Germania.

Citește și:
Etichete: