Volkswagen afectată de război: ce se întâmplă cu producția

Volkswagen afectată de război: ce se întâmplă cu producția

Livrările de cablaje electrice produse în Ucraina au fost lovite de invazia rusă.

Volkswagen va opri producția săptămâna aceasta la două fabrici de mașini electrice din Germania, după ce invazia Rusiei în Ucraina a lovit livrările de componente.

Producția de mașini electrice compacte cu baterie VW, Audi și Cupra construite pe platforma MEB a Grupului VW va fi afectată.

Producătorul auto va opri producția la fabrica sa din Zwickau de marți până vineri și la fabrica sa din Dresda de miercuri până vineri, a declarat un purtător de cuvânt al VW.

„Rețeaua globală de furnizori a Grupului Volkswagen, care cuprinde peste 40.000 de furnizori, include și unii furnizori din vestul Ucrainei”, se arată în comunicat. „Din cauza situației actuale din această regiune, pot exista întreruperi în lanțul de aprovizionare”.

Printre alte componente, livrările de cablaje electrice produse în Ucraina s-au oprit.

Volkswagen nu avea nevoie de problema asta

Fabrica din Zwickau construiește mașini electrice VW ID3, VW ID4, VW ID5, Audi Q4 etron și Cupra Born. Fabrica din Dresda construiește și ID3.

Zwickau este în prezent cea mai importantă locație europeană de producție de vehicule electrice Volkswagen.

Aproape 1.200 de mașini electrice ale diferitelor mărci sunt fabricate în mod normal în Zwickau pe zi, potrivit unui raport din ziarul de afaceri german Handelsblatt.

CEO-ul Grupului VW, Herbert Diess, a declarat că producătorul auto a creat un grup de lucru pentru a evalua posibilele consecințe ale crizei din Ucraina asupra companiei.

Compania se confruntă deja cu impactul penuriei de semiconductori asupra producției sale, în special la fabrica sa din Wolfsburg, care construiește modelul VW Golf cel mai bine vândut.

Anul trecut, la Wolfsburg au fost construite cu 330.000 de mașini mai puține, cea mai mică cifră din 1958.