Volkswagen apelează la Ford: ce știm despre modelul Amarok

Volkswagen apelează la Ford: ce știm despre modelul Amarok

A doua generație a pick-up-ului VW Amarok va fi lansată în acest an, la finalul unui proces de dezvoltare complicat, care a inclus și o colaborare intensă între Ford și constructorul Volkswagen.

Ford și Volkswagen nu sunt la primul model dezvoltat împreună, însă noul parteneriat dintre cele două companii, încheiat în urmă cu câțiva ani, a adus la lumină, în premieră, un pick-up, o mașină dintr-un segment în care Ford este lider absolut la nivel global.

Imaginile prezentate sugerează, de asemenea, că noul Amarok nu va fi o simplă copie a lui Ranger, deoarece se pare că perechea de camionete de dimensiuni medii va avea doar modele comune pentru uși. Unic pentru ambele modele va fi designul aripilor și tratamentul farurilor și al grilei, așa cum demonstrează imaginile. VW a spus că noul Amarok va fi mai lat decât predecesorul său și cu aproape patru inch mai lung, măsurând o lungime totală de 5 metri.

Volkswagen are planuri mari pentru Amarok

Interioarele vor fi, de asemenea, unice pentru ambele modele, deși se pare că noul Amarok va avea un ecran de infotainment în stil portret, la fel ca și noul Ranger.

În ceea ce privește propulsorul, VW a confirmat până acum doar propriul motor V-6 diesel, deși ar trebui să vedem câteva unități pe benzină în ofertă, eventual împrumutate de la Ranger.

Ford va construi Amarok pentru VW la o fabrică din Africa de Sud, pickup-ul fiind până acum confirmat doar pentru piețele din America de Sud, Europa și Africa.

În schimbul dezvoltării și fabricării lui Amarok, Ford a lansat anul trecut o dubă mică Tourneo bazată pe cel mai recent Caddy de la VW. Grupul VW a licențiat Ford și platforma modulară pentru vehicule electrice MEB.

Ford va folosi platforma pentru unul sau mai multe vehicule electrice, primul dintre care, un crossover compact, care urmează să fie lansat în 2023.