Viorica Dăncilă, aleasă președinte al partidului NOI: „Vom da tonul schimbării în politica românească“

Viorica Dăncilă, aleasă președinte al partidului NOI: „Vom da tonul schimbării în politica românească“

Viorica Dancilă, fost prim-ministru şi preşedinte PSD, și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al Partidului Naţiune Oameni Împreună (NOI), după ce a declarat anterior că nu se mai regăsește în PSD. Congresul, în cadrul căruia se va alege noua conducere a formațiunii politice, va avea loc marți, 12 aprilie. Mai multe detalii, în continuare.

Viorica Dancilă candidează pentru şefia partidului NOI

UPDATE: Viorica Dăncilă, aleasă președinte al partidului NOI

Viorica Dăncilă, fostul premier și președinte al PSD, a fost aleasă marți în funcția de preşedinte al formaţiunii Naţiune Oameni Împreună (NOI), cu 247 de voturi „pentru“.

„S-au înregistrat un număr de 251 de voturi valabil exprimate, 247 de voturi au fost «pentru», 2 voturi nule şi 2 voturi «împotriv㻓, a anunţat reprezentantul formaţiunii.

„Votul dumneavoastră ne onorează, dar ne şi responsabilizează în aceeaşi măsură. Am convingerea că vom da tonul schimbării în politica românească (…) Vă garantez că Partidul Naţiune Oameni Împreună (NOI) va fi un partid important pe scena politică românească“, a declarat Dăncilă.

Ea a declarat că a revenit în viața politică, alăturându-se unui nou proiect, întrucât parcursul țării „s-a schimbat într-un mod brutal“ în ultimii doi ani și jumătate.

„Dacă România se afla pe drumul bun, dacă simţeam că românii aveau un nivel de trai mai bun, dacă ţara era reprezentată cu demnitate pe plan extern, dacă nu vedeam o clasă politică care îşi bazează acţiunile pe promovarea urii şi a dezbinării, nu pe solidaritate, nu pe identificarea de proiecte şi soluţii la provocările actuale, probabil că drumul meu se contura în afară politicii“, a argumentat fostul premier.

Știre inițială 

Fostul premier Viorica Dăncilă va candida, marţi, pentru funcția de președinte al Partidului Națiune Oameni Împreună (NOI), la congresul ce va avea loc marți, 12 aprilie, începând cu ora 17:00.

„Viorica Dancilă, fost prim-ministru şi preşedinte PSD, va candida pentru funcţia de preşedinte al Partidul Naţiune Oameni Împreună – NOI“, se arată într-un comunicat de presă.

Primul congres după constituirea partidului NOI se va desfăşura în Sala „Amfiteatru“ din incinta Institutului Naţional de Statistică, Bd. Libertăţii, nr.16, Bucureşti, Sector 5, anunţă un comunicat al formaţiunii nou înfiinţate. În cadrul congresului va fi aleasă noua conducere a partidului.

„Viorica Dancilă, fost prim-ministru şi preşedinte al PSD, şi-a depus candidaturea pentru funcţia de preşedinte al Partidului Naţiune Oameni Împreună. Pentru funcţia de preşedinte executiv, al doilea om în partid, şi-a depus candidatura candidatura Francesco Şerban, în timp ce pentru funcţia de secretar general va candida o femeie, Cornelia Baloş“, se menționează în comunicat.

Citește și: Viorica Dăncilă și-a făcut pagină de Facebook, iar prima postare te face să râzi

„Nu mă mai regăsesc în PSD“

Viorica Dăncilă și-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al Partidului Naţiune Oameni Împreună, după ce a anunțat anterior că nu se mai regăsește în PSD.

„Nu a fost ușor ca după 26 de ani în care am activat în Partidul Social Democrat să fac acest pas. L-am făcut însă pentru că NU mă mai regăsesc în PSD, nu mai rezonez cu deciziile pe care actuala conducere le ia.

Nu eu i-am tradat, ei ne-au trădat pe mulți dintre noi, au dezamagit încrederea acordată de foarte mulți români. Mi-am asumat activitatea mea publică, cu bune și rele.

De aceea, sunt convinsă că revenirea mea în politică va atrage și multe critici. Însă, ca un om care își iubește țara, ca un bun român, nu pot sta deoparte când văd că lucrurile nu merg bine“, a susținut fostul președinte al PSD.

Pentru funcţia de preşedinte executiv al NOI şi-a depus candidatura Francesco Şerban, iar pentru funcţia de secretar general va candida Cornelia Baloş. Cei cinci vicepreşedinţi ai noului partid vor fi aleși tot marți.

Reamintim că Viorica Dăncilă a demisionat din PSD la finalul lunii martie, iar ulterior s-a înscris în Partidul Naţiune Oameni Împreună (NOI).
Citește și: