Viorica Dăncilă va fi schimbată, conform surselor din PSD

Viorica Dăncilă va fi schimbată, conform surselor din PSD

Conform unor surse din PSD citate de Hotnews, la iminenta ședință a Comitetului Executiv al partidului, se va discuta schimbarea lui Viorica Dăncilă din poziția de prim-ministru al României.

Nici un partid de la guvernare de după revoluție nu a fost la fel de ”eficient” ca PSD-ul în înlocuirea propriilor prim-miniștri de la conducerea țării. Cea mai recentă victimă a acestor practici se pare că va fi Viorica Dăncilă, prima femeie care a ocupat respectiva funcție în România și subiectului unui număr aparent infinit de glume din cauza greșelilor foarte grave pe care le-a făcut în declarații publice.

În aproximativ două săptămâni, se va reuni pe litoralul românesc Comitetul Executiv Național al PSD. Acesta este format din conducerea partidului de la București și președinții filialelor de județ. Reuniunea se va desfășura în perioada 31 august – 2 septembrie la Neptun.

Conform unor surse citate de Hotnews, există două puncte importante pe agenda întălnirii de la finalul lunii. Primul are legătură cu înlocuirea lui Viorica Dăncilă de la conducerea guvernului de la București. „Există discuții în partid legate de posibilitatea înlocuirii premierului și sunt voci care consideră necesară înlocuirea acestuia”, au explicat sursele citate.

Al doilea punct de pe ordinea de zi va consta în scrisoarea deschisă a senatoarei PSD Ecaterina Andronescu, care a făcut valuri în online în urmă cu aproximativ o săptămână. În documentul cu pricina, se critica dur situația țării noastre sub conducerea lui Liviu Dragnea și se cerea înlocuirea sau demisia sa. Andronescu solicita președintelui PSD, Liviu Dragnea, să facă un pas în spate „pentru binele României şi al PSD” şi preciza că partidul trebuie să vină în cel mai scurt timp „cu un prim-ministru şi un guvern PSD de super profesionişti”.

În aceeași perioadă, 31 august – 2 septembrie va lor și întâlnirea conducerii PSD cu grupurile parlamentare social-democrate. Aceasta este o ședință uzuală ce are loc anual înaintea începerii unei noi sesiuni parlamentare.