Viorica Dăncilă pleacă din PSD la partidul nou înființat NOI: „Nu mă mai regăsesc în PSD. Nu eu i-am trădat”

Viorica Dăncilă pleacă din PSD la partidul nou înființat NOI: „Nu mă mai regăsesc în PSD. Nu eu i-am trădat”
Viorica Dăncilă, fostul premier al României, a decis să plece din PSD și să se alăture unei noi formațiuni politice. Partidul se numește Partidul Națiune Oameni Împreună, prescurtat NOI. Anunțul a fost făcut chiar de fostul premier, pe pagina de Facebook.

Viorica Dăncilă pleacă din PSD la partidul NOI

Fostul premier a scris că, după 26 de ani de carieră politică în PSD, s-a hotărât să o ia de la capăt, ca membru al unei formațiuni politice noi.
Partidul se numește NOI,  Națiune Oameni Împreună, despre care Viorica Dăncilă spune că este o formațiune din care fac parte oameni „tineri, dar valoroși”.

Partidul NOi este condus de Bogdan Petrescu, Francesco Șerban , Iulia Hirică și Răzvan-Gabriel Gogoț, potrivit site-ului partidului.

„Cred că mulți dintre d-vs v-ați întrebat dacă mai există o șansă ca România să ne aparțină. Mi-am pus și eu, de nenumărate ori, această întrebare, și da, cred cu convingere că acest lucru se poate realiza. Cum? Doar dacă fiecare dintre noi luăm decizii radicale.
Eu am luat acum această decizie. După 26 de ani de carieră politică în PSD, m-am hotărât să o iau de la capăt. De astăzi sunt membru al unei formațiuni politice noi. Partidul,,Națiune Oameni Împreuna”(NOI). Un partid tânăr, cu oameni tineri, dar valoroși, oameni care au decis să nu mai stea deoparte”, scrie fostul membru PSD.

După 26 de ani în PSD, Viorica Dăncilă trece la un nou partid

Ea a mai scris că nu se mai regăsește în PSD și că nu mai rezonează cu deciziile pe care le ia actuala conducere.
Politicianul a mai vorbit despre revenirea în politică și despre faptul că își asumă criticile care vor urma.
„Nu a fost ușor ca după 26 de ani în care am activat în Partidul Social Democrat să fac acest pas. L-am făcut însă pentru că NU mă mai regăsesc în PSD, nu mai rezonez cu deciziile pe care actuala conducere le ia.
Nu eu i-am tradat, ei ne-au trădat pe mulți dintre noi, au dezamagit încrederea acordată de foarte mulți români. Mi-am asumat activitatea mea publică, cu bune și rele.
De aceea, sunt convinsă că revenirea mea în politică va atrage și multe critici. Însă, ca un om care își iubește țara, ca un bun român, nu pot sta deoparte când văd că lucrurile nu merg bine”, a a continuat ea.

„Am fost atacată chiar din interiorul partidului din care făceam parte”

Viorica Dăncilă a menționat că a fost atacată chiar din interiorul partidului din care făcea parte și a menționat că a găsit în noua formațiune politică multe valori la care aderă.
Nu am ales să revin în politică pentru a crea sau a întreține divergențe cu cineva sau pentru a ataca celelalte formațiuni politice, chiar dacă am fost atacată cu încrâncenare și agresivitate, chiar din interiorul partidului din care făceam parte. Am revenit în politică pentru a crea consens, pentru un vis mai vechi în care politica poate fi și altfel, o politică în care interesul personal și cel de partid să fie înlocuit cu interesul național”, a mai spus Viorica Dăncilă.
„Acest tip de abordare, de gândire politică, pe care o apreciez, pe care o susțin și care mă definește, am regăsit-o în rândul membrilor Partidului ,,Națiune Oameni Împreună”(NOI). Am găsit aici oameni care nu au mai făcut politică, oameni serioși, cu experiență relevantă în domeniile lor de activitate. Viziunea lor bazată pe patriotism, adevăr, consens, comuniune, credință autentică, se identifică cu viziunea mea, cu ceea ce îmi doresc pentru România și pentru români.
Am făcut acest pas având convingerea că, indiferent dacă am mai făcut sau nu politică, indiferent în ce partid am activat, fiecare avem datoria de a ne implica, dacă ne dorim un viitor mai bun.
Este imperios necesar ca toți cei care credem în România, toți cei care credem că împreună putem reinventa destinul țării noastre, să ne conjugăm eforturile și să avem o viziune unitară.
A venit vremea să ne unim forțele, pentru ca România să fie un stat respectat, un stat modern și european, un stat în care soarta fiecărui român să conteze.
Toți cei care ne dorim o altă abordare, toți cei pentru care interesul național este realmente mai presus de interesul personal sau interesul politic, astfel încât EU, TU, EA, EL să devină NOI, NOI cei care avem o inimă care vibrează la unison pentru România, nu mai avem voie să stăm deoparte. #NOI #PartiduluiNațiuneOameniImpreuna #UNITATE #ForteNOI”, este mesajul politicianului.
Citește și: