Vin banii în România, din diaspora: cifrele din aprilie îți arată cât de mult depindem de românii din afară

Vin banii în România, din diaspora: cifrele din aprilie îți arată cât de mult depindem de românii din afară

Un număr record de români continuă să lucreze peste graniță, iar numărul lor nu se va pondera curând. Cei mai mulți dintre ei o fac pentru a pune bani deoparte sau a trimite bani în țară, mai ales de sărbători.

Pornind de la realitatea din piață și experiența în domeniu, oficialii din spatele aplicației de transfer de bani TransferGo a publicat o analiză referitoare la situația actuală din România. Conform datelor analizate, în luna aprilie a acestui an, se va înregistra o creștere cu aproximativ 15% a veniturilor care intră în țara din diaspora.

Ca o schimbare de trend, merită avut în vedere că, în comparație cu situația de acum un an, s-a putut observa o creștere de 30% a transferurilor către România dintre țările nordice și Germania. Această particularitate trădează faptul că românii s-au orientat în pandemie către țări cu o situație politică și economică mai stabilă. La polul opus, ca o consecință a Brexit, de exemplu, aproximativ 15% dintre utilizatorii serviciului de transfer de bani s-au relocat în alte țări occidentale..

Românii din diaspora trimit bani acasă

„Mulți români din diaspora vor relua tradiția de a petrece Paștele în România datorită relaxării restricțiilor de călătorie, însă, la fel ca în ultimii 2 ani, majoritatea aleg în continuare să își sprijine financiar, de la distanță, familiile din țară.  Noi venim în întâmpinarea lor cu comisioane mici și rapiditate în efectuarea transferurilor, mai ales că mulți se mobilizează cu aproximativ o săptămână înainte de Paște să trimită bani celor de acasă”, a declarat Marius Nedelcu, Chief Marketing Officer TransferGo.

Aceeași analiză atrage atenția asupra faptului că motivul principal pentru românii din diaspora trimit în mod regulat bani în țară are legătură cu susținerea familiei și a rudelor rămase acasă. Aceasta este explicația pentru mai mult de 70% dintre cazuri. Pentru doar 25% dintre românii plecați afară, scopul este de a economisi banii într-un cont din România. Ca referință, TransferGo se bucură de nu mai puțin de 3,5 milioane de utilizatori, foarte mulți dintre ei fiind români plecați în străinătate.
Citește și: