25 aug. 2022 | 12:55

VIDEO Hellraiser se întoarce și nu oricum, ci mai înfricoșător ca niciodată: când îl vei putea vedea, unde

ACTUALITATE
VIDEO Hellraiser se întoarce și nu oricum, ci mai înfricoșător ca niciodată: când îl vei putea vedea, unde

Fără nicio urmă de îndoială, se poate spune că Hellraiser este una dintre francizele cult ale cinematografiei, de-a lungul timpului aceasta influențând o sumedenie de alte producții horror.

Un teaser destul de ciudat care anunță revenirea, de data aceasta pe Hulu, a filmului Hellraiser oferă câteva amănunte asupra noului aspect al lui Pinhead și dezvăluie data oficială de lansare.

Reimaginarea celebrului roman de groază al lui Clive Barker, The Hellbound Heart, speră să revigoreze franciza Hellraiser, la fel cum s-a întâmplat și cu Prey, filmul care a readus la viață Predator.

Noul Hellraiser va trebui să se ridice la nivelul primelor filme din franciză – altfel, riscă să fie criticat

Adaptarea cinematografică după Barker, din 1987, dar și continuarea sa (regizată de Tony Randel) sunt îndrăgite de mulți fani ai acestei niște, proiectele ulterioare Hellraiser fiind adesea criticate, pe motiv că ar fi simple încercări de a face bani și nimic mai mult. Singurul element care a rămas în mod constant iubit de-a lungul francizei Hellraiser este imaginea lui Pinhead.

De altfel, Pinhead nici măcar nu apare atât de des în filmele Hellraiser, așadar, nu se poate spune că a fost portretizat vreodată atât de bine ca alte personaje, spre exemplu ca Jason Voorhees sau Michael Myers.

Entitatea demonică și cohortele sale sunt adevărați vânători de suflete, în dorința de a-și pune în aplicare planurile sadomasochiste, ajungând să acapareze pe oricine deschide cutia puzzle, un dispozitiv devenit, la rândul său, cult.

Barker îl descrie în cartea sa pe Pinhead ca fiind un personaj cu trăsături androgine, iar acest lucru se reflectă oarecum și în producțiile care au apărut, până acum, pe piață.

20th Century Studios a împărtășit un teaser nou pentru Hellraiser și dezvăluit, de asemenea, și data oficială a lansării în streaming.

Așadar, în cazul în care abia așteptai să vezi ce mai pune la cale Pinhead de data aceasta, vei acea ocazia să afli în data de 7 octombrie 2022, pe Hulu.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele