02 mai 2022 | 07:00

Victoria zilei pentru Dacia Spring: mașina electrică face valuri mai departe decât ai crede

ACTUALITATE
Victoria zilei pentru Dacia Spring: mașina electrică face valuri mai departe decât ai crede

Dacia Spring continuă să fie un succes răsunător pentru producătorul autohton, chiar dacă nu se produce în România. Acum, succesul mașinii electrice se va extinde și mai mult.

Prima mașină electrică a gigantului de la Mioveni va fi disponibilă pentru prima oară în afara Europei. Ca referință, bătrânul continent a fost încă din stadiu de proiect destinația pentru Spring. Acum, una dintre cele mai ieftine autovehicule cu propulsie electrică va începe ”să pășească” și pe alte continente.

Dacia Spring are o nouă destinație

Prima țară din afara Europei în care va putea fi achiziționată în mod oficial o Dacia Spring este Maroc, una dintre cele mai importante piețe ale grupului Renault. Tot acolo, sunt produse o serie de la alte mașini Dacia, în cadrul fabricii autohtone a brandului românesc.

Renault și Dacia sunt atât de populare în acel colț de lume, încât grupul francez deține aproape 50% din cota de piață a autoturismelor vândute în Maroc. Acum, cu un pic de noroc, Dacia Spring va împrumuta din succesul de care s-au bucurat Sandero, Duster și Logan în regiune.

Conform datelor obținute de Profit.ro de la directorul Dacia Maroc, lansarea Dacia Spring pe piața locală va avea loc în luna noiembrie a acestui an. „Spring este făcut pentru circulația în oraș și poate atinge o autonomie de 300 de kilometri în aceste condiții, și chiar peste. Dar dacă vrei să mergi Casablanca – Rabat, va trebui să încarci la sosire”, a explicat Fabrice Crevola.

Prețul de achiziție pentru Dacia Spring în Maroc va fi unul foarte similar de valoarea practicată pe piața din România. Discutăm practic de 19.000 – 20.000 de euro, în funcție de dotări. Faptul că prima mașină electrică de la Dacia este un succes răsunător a fost deja confirmat pe piața din Europa. În ultimul trimestru al anului trecut s-a bucurat de 27.000 de unități livrate, iar anul acesta s-au mai înmatriculat alte 9000.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele