16 iun. 2022 | 10:25

Vești proaste pentru fanii Stalker: ce se întâmplă cu mult așteptatul joc

ACTUALITATE
Vești proaste pentru fanii Stalker: ce se întâmplă cu mult așteptatul joc

Dezvoltarea de la Heart of Chornobyl a trebuit să fie întreruptă după invazia rusă a Ucrainei.

Dezvoltarea pe Stalker 2: Heart of Chornobyl a fost reluată recent, după ce a fost întreruptă în februarie după invazia rusă a Ucrainei. Studio GSC Game World avea sediul la Kiev, dar a trebuit să-și ajute personalul și familiile să se mute, perioadă în care a schimbat și numele jocului: acum este Stalker 2: Heart of Chornobyl, reflectând ortografia ucraineană a regiunii.

Jocul era încă programat pentru lansarea în decembrie, deși, date fiind circumstanțele, acest lucru părea din ce în ce mai puțin optimiste. La prezentarea Xbox și Bethesda aseară, un diapozitiv aproape de sfârșitul prezentării cu lista de jocuri care vor fi lansate în următoarele 12 luni a arătat că Stalker 2 este acum disponibil pentru o lansare în 2023.

Nu a fost nevoie de foarte mult timp pentru ca  GSC Game World să fie asaltată de întrebări legate de respectivul diapozitivul și dacă este corect sau nu.

„S-a întâmplat puțin mai devreme decât ne așteptam, de fapt plănuiam să-l dezvăluim în zilele următoare”, a spus Zakhar Bocharov de la GSC. „Dar da, jocul se lansează acum în 2023.”

Un trailer nou

Data de lansare a unui joc este, desigur, lipsită de importanță în contextul războiului, dar Stalker 2 este doar una dintre multele modalități prin care invazia ilegală a Rusiei a avut efecte secundare în industria jocurilor și a tehnologiei.

GSC Game World este în prezent în proces de mutare la Praga, iar în martie și-a încetat operațiunile în Rusia, ceea ce a dus la blocarea site-ului web al jocului într-un act de cenzură meschină.

Studioul a condamnat „cruzimea inumană” a invaziei, și aceasta este o problemă de supraviețuire pentru angajații săi și familiile acestora.

Pe lângă un nou trailer, studioul a lansat un nou vlog care detaliază unele dintre greutățile pe care personalul său a trebuit să le îndure de la începutul conflictului din Ucraina.