Stalker 2 Heart of Chernobyl: când se lansează, de ce

Stalker 2 Heart of Chernobyl: când se lansează, de ce

GSC Game World vrea să își „împlinească viziunea”.

Stalker 2: Heart of Chernobyl a fost amânată. Studioul a declarat că, în loc să fie lansat în aprilie, așa cum era planificat, jocul este programat să fie lansat pe 8 decembrie.

„Aceste șapte luni suplimentare de dezvoltare sunt necesare pentru a ne îndeplini viziunea și a atinge starea dorită a jocului”, a spus GSC Game World într-un comunicat.

„Stalker 2 este cel mai mare proiect din istoria GSC și necesită testare și lustruire amănunțită. Suntem convinși că dezvoltarea ar trebui să dureze atât cât este necesar, mai ales în cazul unui astfel de proiect”, au adăugat dezvoltatorii.

Programul ar putea fi, de asemenea, afectat de decizia de la sfârșitul anului trecut de a include NFT-uri în joc. Reacția jucătorilor a fost atât de intensă încât studioul a renunțat la plan a doua zi și, deși nu se menționează despre acesta în anunțul de întârziere, acest tip de întoarcere de ultimă oră este obligat să provoace un anumit grad de haos. Durata întârzierii – mai mult de jumătate de an – sugerează, de asemenea, că Stalker 2 are nevoie de mai mult decât mici reglări.

Cyberpunk 2077 bântuie industria

Oricare ar fi motivul, nu mă deranjează să aștept. Jocul original, Stalker: Shadow of Chernobyl, a fost notoriu de problematic și, deși asta face absolut parte din experiență, ca să fiu sincer, voi fi fericit dacă Stalker 2 va fi  un joc care va aduce o experiență mai lină și mai stabilă.

În ciuda proximității datei de lansare inițială, nu am văzut încă mare lucru din Stalker 2 dincolo de cerințele de sistem și de câteva videoclipuri scurte, foarte bine îngrijite. Sper că acest lucru va începe să se schimbe în curând.

De altfel, GSC Game World a promis că „mai multe informații, actualizări și prezentări” vor veni pe parcursul acestui an.

Citește și:
Etichete: