Vești bune pentru fanii Stalker: ce se întâmplă cu Stalker 2

Vești bune pentru fanii Stalker: ce se întâmplă cu Stalker 2

Dezvoltarea Stalker 2: Heart of Chornobyl s-a oprit în urma invaziei ruse a Ucrainei.

Managerul comunității pentru joc a spus că dezvoltarea lui Stalker 2: Heart of Chornobyl a fost reluată.

Într-o postare pe Discord, reprezentantul comunității GSC Game World Mol1t a spus că „continuă” și „lucrarea este în desfășurare”.

În februarie, dezvoltatorii de la Stalker 2, GSC Game World, au întrerupt dezvoltarea jocului lor, deoarece Federația Rusă a invadat Ucraina, țara lor de origine.

De atunci, profilul Steam al Stalker 2 a fost actualizat și a fost schimbat subtitlul în Heart of Chornobyl. Această modificare a afectat majoritatea intrărilor și descrierii sale Steam, deși ortografia originală „Heart of Chernobyl” poate fi încă văzută pe arta promoțională și pe unele listări.

Jocul a fost interzis în Rusia

Nu există nicio declarație despre schimbare, dar motivul din spatele acesteia este aproape sigur că Chornobîl este ortografia ucraineană pentru regiune, în timp ce Cernobîl este ortografia rusă.

Discordul oficial al jocului a fost închis pentru noi chaturi în martie, după anunțul celor de la GSC că dezvoltarea Stalker 2 a fost suspendată și a fost redeschis cu doar câteva zile în urmă. Nu există încă nicio indicație cât de mult din dezvoltarea lui Stalker 2 este din nou în mișcare sau cum va afecta acest lucru data de lansare a lui Stalker 2 – care în acest moment este aproape sigur că va fi amânat.

Ultimul gest poate părea relativ minor în contextul unui război în desfășurare în Europa, dar nu și dacă ești Procuratura Generală a Federației Ruse. După cum a raportat agenția de presă Ria Novosti, un mijloc de informare rusesc deținut de stat, autoritățile ruse au cerut ca accesul la site-ul Stalker 2 să fie restricționat în Rusia, într-o mișcare care poate fi, de asemenea, legată de GSC și decizia sa de a înceta activitatea în Rusia.

Citește și: