Vești bune pentru fanii SF-ului distopic „Black Mirror”: un nou sezon este în lucru. Când îl vei putea vedea

Vești bune pentru fanii SF-ului distopic „Black Mirror”: un nou sezon este în lucru. Când îl vei putea vedea

Castingul este în curs pentru episoadele următoare din „Black Mirror”, potrivit „Variety”.

Se pare că Black Mirror revine. La trei ani de la sosirea celui de-al cincilea sezon al seriei de antologie SF, Variety scrie că Netflix a dat acordul pentru un al șaselea sezon.

Detaliile sunt puține pentru moment, deși se pare că deja castingul este în curs de desfășurare, pentru un sezon care se așteaptă să aibă mai multe episoade decât sezonul cinci. Se spune că noile episoade au o amploare și mai cinematografică decât cele anterioare.

Criticii au sugerat că Black Mirror s-a epuizat în sezoanele ulterioare, cu criticile sale incisive cu privire la direcția în care se îndrepta tehnologia. Însă decalajul lung dintre sezoane ar fi putut ajuta echipa de creație să dezvolte idei și scenarii mai de impact.

Black Mirror va reveni cu sezonul al șaselea

Întârzierea îndelungată dintre sezoane nu se datorează însă doar unor motive creative. Serialul distopic a fost suspendat din cauza unei probleme de drepturi. În ianuarie 2020, creatorul Charlie Brooker și producătorul executiv Annabel Jones au părăsit compania de producție House of Tomorrow, care avea sprijin din partea Endemol. Cei doi au înființat o nouă companie de producție, Broke and Bones, care a încheiat rapid un acord pe termen lung cu Netflix. Cu toate acestea, Endemol și-a păstrat drepturile asupra Black Mirror, ceea ce înseamnă că Brooker și Jones nu au putut produce mai multe episoade până când ei sau Netflix au încheiat un acord cu noul proprietar al Endemol, Banijay Group.

Între timp, Brooker și Jones au dezvoltat alte proiecte pentru Netflix. Ei au creat Death to 2020, care a avut o continuare anul trecut. Brooker a fost, de asemenea, în spatele unui proiect animat interactiv numit Cat Burglar, care le cerea jucătorilor să primească întrebări trivia pentru a avansa povestea.

Netflix se bucură cu siguranță că Brooker și Jones lucrează din nou la Black Mirror. Compania a preluat serialul, care a debutat pe Canalul 4 din Marea Britanie, în 2015. De atunci, serialul SF a câștigat opt ​​premii Emmy și o serie de alte premii, inclusiv pentru Bandersnatch, una dintre primele incursiuni ale Netflix în serialele interactive.

La momentul publicării acestui articol, Netflix nu a anunțat încă o dată oficială de lansare pentru Sezonul 6 Black Mirror. Este probabil ca Black Mirror sezonul 6 să fie lansat până în 2023.

Citește și: