Vestea zilei despre Dacia vine de la Paris: motoarele hibrid, confirmate. Când le găsești la Mioveni

Vestea zilei despre Dacia vine de la Paris: motoarele hibrid, confirmate. Când le găsești la Mioveni

Între 17 și 23 octombrie, Dacia va participa la Mondial de l’Auto de la Centrul Expozițional Paris Porte de Versailles.

Marca își va prezenta modelele și noile proiecte interesante.

Gama completă, care prezintă noua identitate a mărcii, va face o premieră mondială alături de conceptul Manifesto recent dezvăluit. Primul motor hibrid 140 de la Dacia va face, de asemenea, debutul, adăugând la ceea ce va fi o experiență cu adevărat captivantă, pe un stand care explorează puternic noua direcție a mărcii.

Întreaga gamă Dacia adoptă noua identitate de brand.

Dacia a început recent un nou capitol, adoptând o nouă identitate de brand. Până în prezent, acesta a inclus un nou logo, lansat simultan în întreaga sa gamă, noi dealeri, un nou design și noi culori. Mondial de l’Auto din Paris este locul ales unde Dacia va prezenta publicului pentru prima dată aceste evoluții interesante.

Va fi expusă întreaga gamă de vehicule purtând noua emblemă – Dacia Link – unde liniile elegante ale unui „D” și „C” se unesc ca verigile unui lanț, simbolizând robustețea și simplitatea. Prin logo-ul său, Dacia își subliniază valorile: un brand esențial, cool, robust, outdoor și eco-smart (economic și ecologic).

Concept car Manifesto, o întruchipare a valorilor Daciei

Conceptul Dacia Manifesto își va face premiera mondială pe standul Dacia. Deși nu prefigurează un viitor model de producție, el întruchipează viziunea Dacia despre vehicule esențiale, cool, robuste, accesibile și ecologice.

Este un teren de testare pentru cele mai recente caracteristici inovatoare, dintre care unele vor ajunge pe modele de serie. Manifesto este o mașină foarte compactă și ușoară. Este mai agil decât rapid și este conceput pentru sălbăticie și în aer liber. Manifesto este o expresie liberă a viziunii Daciei, care servește ca o reprezentare tangibilă a valorilor și a marcajelor sale.

Mașina este esențială și mai interesantă ca niciodată, cu farul său unic detașabil, sistemul Media Control și interfața pentru accesorii YouClip, care va debuta pe următoarea generație de Duster.

Manifesto este robust, capabil să abordeze orice teren cu anvelopele sale fără aer. Este rezistent la apă și poate fi ușor spălat cu apă atât în ​​interior, cât și în exterior.

Conceptul este eco-inteligent, folosind Starkle®, un material unic care este fabricat din plastic reciclat 20% cu aspect dalmațian. Acest material, de asemenea, își va face debutul pe următoarea generație Duster.

Motorul 140 Hybrid sosește în curând pe Jogger

Motorul hibrid 140 va fi prezentat ca parte a unui model demonstrativ pe stand. Jogger va deveni anul viitor primul hibrid Dacia, adăugând o gamă de soluții eco-smart pentru brand.

Tehnologia, deja stăpânită în cadrul Grupului Renault, este încă o oportunitate pentru Dacia de a valorifica componentele testate și tehnologia dovedită.

Comenzile vor începe la începutul lui 2023, iar vânzările vor începe oficial în primăvară.

Modelele Dacia au devenit o referință pe piață, inclusiv Sandero, cel mai bine vândut mașină de retail din Europa în fiecare an din 2017; Duster, cel mai bine vândut SUV clienților europeni de retail din 2018; și Jogger, mașina de familie versatilă din segmentul C.

Prezentă în 44 de țări, Dacia a vândut peste 7,5 milioane de vehicule din 2004.