Manifesto: Dacia care schimbă tot ce știai despre mașinile românești

Manifesto: Dacia care schimbă tot ce știai despre mașinile românești

Conceptul care reafirmă viziunea producătorului român  pentru o mașină esențială, cool, robustă, accesibilă și eficientă din punct de vedere ecologic.

Conceptul Manifesto se vrea a fi „un laborator de idei” și în același timp un vehicul conectat la natură, prietenos cu mediul și plin de inovații, dintre care unele vor fi disponibile pe viitoarele vehicule din gama Dacia.

Cu alte cuvinte, acest concept nu va ajunge în stadiu de producție de serie, ci reprezintă, după cum spune Dacia, „o declarație despre obiectivul mărcii de a fi alături de clienți pe măsură ce aceștia devin din ce în ce mai pasionați de activități în aer liber, extinzând în același timp valorile și calitățile care au construit succesul vehiculelor Dacia”.

„La Dacia, ne place să păstrăm realitatea. Pe măsură ce dezvoltam și explorăm idei noi, am simțit că trebuie să le împingem dincolo de simulările 3D și să vedem cum arată în viața reală! Pe lângă faptul că este un obiect de designer, conceptul MANIFESTO încapsulează viziunea noastră și combină o gamă largă de inovații – unele implică implementare extremă, dar sunt încă accesibile pentru clienți. Vom folosi câteva dintre ele pe viitoarele modele Dacia”, a spus David Durand, Dacia Design Director.

manifesto interior

Conectivitate totală

Vehiculul s-ar adresa unei anumite categorii de clienți, din anumite puncte de vedere. Altfel spus, este o mașină pentru cei pasionați de natură și aventură.

Conceptul are toate capabilitățile unui vehicul off-road, inclusiv tracțiune pe 4 roți, înălțime de rulare foarte generoasă, roți mari și o caroserie construită pentru a rezista pe cele mai dure terenuri. Mai mult, Dacia se laudă cu o caracteristică nouă, rezistență la apă, practic, poți să cureți interiorul cu apă.

În același timp, pasagerii pot fi, de asemenea, aproape de natură și, în același timp, pot rămâne conectați cu serviciile disponibile pe smartphone-ul lor: abordarea simplă, eficientă și economică a Dacia Bring-Your-Own-Device face posibilă integrarea completă a unui smartphone în tabloul de bord și pe computer de bord.

Există și o baterie dedicată și detașabilă care furnizează energie printr-o priză de uz casnic, transformând conceptul într-o sursă de energie pentru orice activități în aer liber care necesită una.

manifesto bord

Viziunea Dacia

„Vrem să construim o gamă de produse care să întărească promisiunea mărcii noastre, concentrându-ne pe elementele esențiale și adaptând vehiculele noastre pentru activități în aer liber. Dincolo de modelele noastre, lucrăm și la funcții inovatoare care se potrivesc și mai îndeaproape nevoilor și stilurilor de viață ale clienților noștri. Conceptul MANIFESTO este un „laborator” pentru a încerca și a pune joc de idei noi. Versiunea pe care o puteți vedea astăzi va continua să evolueze pe măsură ce continuăm să explorăm! Așa că nu ratați următoarele modele: vor fi din ce în ce mai inteligente, din ce în ce mai adaptate activităților în aer liber și din ce în ce mai mult Dacia”, a spus Lionel Jaillet, Dacia Product Performance Director.

Conceptul Manifesto va fi prezentat la Salonul Auto de la Paris, care se va deschide pe 18 octombrie.