12 iul. 2022 | 06:00

Vestea proastă de la Ubisoft pentru gameri: nu te vei mai putea bucura de acest jocuri, chiar dacă le-ai cumpărat

ACTUALITATE
Vestea proastă de la Ubisoft pentru gameri: nu te vei mai putea bucura de acest jocuri, chiar dacă le-ai cumpărat

Printr-o mutare menită probabil să aducă sume generoase de bani la bugetul companiei, Ubisoft a luat decizia să-și lovească din plin comunitatea de gameri. Nu mai puțin de 15 jocuri din portofoliu nu vor mai putea fi jucate online sau deloc.

În cazul în care cumperi jocuri de la Ubisoft și te gândești că le vei putea juca mult timp de la achiziție sau chiar pentru totdeauna, realitatea este semnificativ mai complexă decât pare la prima vedere. Pentru multe dintre jocurile lansate în urmă cu mai puțin de 10 ani, dezvoltatorul a decis să întrerupă suportul online începând cu data de 1 septembrie 2022, peste doar câteva luni. Dacă erai de părere că vorbim doar de jocuri de care s-au entuziasmat și se mai bucură și în prezent o mână de oameni, te înșeli amarnic. Lista include chiar și jocuri din seria Assassin`s Creed.

Ce jocuri Ubisoft rămân în aer, după 1 septembrie

Într-o postare pe blogul oficial al companiei, cei de la Ubisoft atrag atenția asupra faptului că ”dezafectează” serviciile online ale unora dintre jocurile mai vechi pentru ”a-și concentra resursele pe livrarea unor experiențe grozave pentru jucătorii care se joacă titluri mai noi și mai populare”. Sancțiunile de care ajung în final să sufere jucătorii variază însă de la titlu la titlu destul de mult, chiar dacă se insistă doar pe întreruperea componentei online.

Practic, unele jocuri nu vor mai putea să fie jucate deloc, în altele pierzi componenta multiplayer, în timp ce în anumite situații vei pierde posibilitatea de a-ți descărca DLC-uri pentru jocurile pe care le deții, chiar și după ce ai plătit respectivul privilegiu. Anunțul nu vizează doar jucătorii de pe PC, ci și posesori de Xbox 360, PlayStation 3, HTC Vive, Oculus și Wii U.

Lista completă cu jocurile afectate o găsești la această adresă, dar merită să ai în vedere că sunt incluse creații precum, Assassin’s Creed Brotherhood, Assassin’s Creed 3, Anno 2070, Space Junkies și altele. Dacă vrei să te joci campania de misiuni single player în Ghost Recon Future Soldier, trebuie să-ți treci consola în modul offline sau să deconectezi conexiunea la internet, altfel nu-l vei mai putea juca după 1 septembrie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele