11 oct. 2022 | 08:00

Vestea dimineții de la Digi RCS RDS pentru toți abonații: așa înțelegi puterea gigantului în telecomunicații și internet

ACTUALITATE
Vestea dimineții de la Digi RCS RDS pentru toți abonații: așa înțelegi puterea gigantului în telecomunicații și internet

Când vine vorba de telefonie și internet, Digi RCS RDS a avut o practică foarte agresivă în ultimii ani în atragerea clienților de la concurență, una care a funcționat surprinzător de bine. Dincolo de faptul că Vodafone și Orange suferă destul de mult că nu pot concura cu cel mai mare furnizor de internet, autoritățile române se bucură de încasări fabuloase sub formă de taxe și impozite.

Digi RCS RDS și-a publicat cele mai recente rezultate financiare și, la fel ca în anii trecuți, ”trădează” o creștere importantă a încasărilor și, în mod implicit, a viramentelor către statul român. De asemenea, grupul Digi profită de ocazie pentru a insista pe majorarea numărului de abonați de telefonie mobilă, dar și pe partea de conectivitate la internet.

Ce a reușit Digi RCS RDS să facă în luna septembrie

”Grupul DIGI a virat, către bugetul de stat, 62 milioane de lei în luna septembrie, sumă ce reprezintă taxele și impozitele operațiunilor companiei de telecomunicații RCS & RDS și ale tuturor entităților din Grup, active pe piața locală. În total, în primele nouă luni ale acestui an, valoarea contribuțiilor fiscale ale filialelor din România a fost de 724 milioane de lei.”, se arată în comunicatul emis de furnizorul de telecomunicații și internet pentru piața din țara noastră.

”În al doilea trimestru din 2022, veniturile operațiunilor din România au depășit 370.4 milioane de Euro, în creștere cu 19,1%, comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior. Evoluția s-a datorat majorării cu 15,8% a bazei utilizatorilor de telefonie mobilă și creșterii cu 11.9% a segmentului de internet fix.”, au adăugat oficialii companiei românești, pentru a insista pe avantajul pe care îl au în fața concurenței.

Ca referință, dacă asociezi Digi RCS RDS doar cu telefonie, internet și televiziune, merită să știi că gigantul are mai multe ”investiții durabile și tehnologii avansate”. Portofoliul său include servicii de telecomunicații fixe și mobile, cu o vechime de aproximativ trei decenii pe piața autohtonă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele