Vestea bună pentru amatorii de Bitcoin și Ether: unde vei putea plăti cu monede digitale

Vestea bună pentru amatorii de Bitcoin și Ether: unde vei putea plăti cu monede digitale

Bitcoin și Ether vin pe Airbnb. Utilizatorii aplicației de închirieri locuințe pentru 2022 vor să plătească cu monede digitale.

Conform lui Brian Chesky, CEO-ul Airbnb, utilizatorii vor ca Airbnb să implementeze o funcție de plată cu criptomonede. El a spus că deja se lucrează la opțiune.

„Lucram deja la majoritatea cerințelor utilizatorilor, vom analiza și altele acum”, a anunțat CEO-ul.

Vei putea plăti pe Airbnb cu monede digitale

Unul dintre utilizatorii care au sugerat plata cu crypto pe Airbnb a motivat cererea prin faptul că unele țări blochează plățile internaționale, problemă care ar putea fi soluționată prin folosirea unor active digitale.

Platforma de travel acceptă în prezent plăți cu Visa, MasterCard, Apple Pay, Google Pay și PayPal. Dacă Airbnb va decide să accepte plăți cu bitcoin și alte criptomonede ea ar deveni una din cele mai importante companii care fac acest lucru, alăturându-se Tesla, AMC sau MasterCard.

Airbnb a menționat anterior în unul din documentele sale că criptomonedele ar putea deveni o componentă crucială a succesului său, alături de noi tehnologii de autentificare, inteligența artificială, tehnologii cloud și blockchain și realitatea virtuală și augmentată.

Airbnb s-a lansat pe bursă în decembrie 2020, listarea sa fiind una din cele mai așteptate ale anului respectiv.

Airbnb este companie americană înființată în 2008 care deține o platformă online prin care se pot închiria, oriunde în lume, camere, apartamente sau case întregi direct de la proprietar.

Compania deține un serviciu de închirieri de 600.000 de listări în mai mult de 190 de țări.

În august 2014, compania era evaluată la zece miliarde de dolari. Compania a beneficiat de creșteri considerabile în ultimii ani, după ce a introdus conceptul de economie colaborativă bazată pe facilitarea legăturii dintre persoanele care vor să-și închirieze apartamente sau camere, pe o perioadă scurtă, și cei în căutare de astfel de servicii.

Avantajul principal al platformei Airbnb constă în folosirea datelor pentru extinderea serviciilor, informații precum perioada vacanței și anumite servicii sau produse care ar putea fi pe placul călătorilor pot fi ușor obținute.

Citește și: