Veste tristă: România rămâne fără milionari în dolari

Veste tristă: România rămâne fără milionari în dolari

Multiplele crize din ultimii ani par să nu afecteze numai oamenii obișnuiți, ci și pătura milionarilor în dolari. Se pare că numărul acestora este în scădere, semn că nu trăim vremuri prea bune nici pentru magnați.

Cele mai recente date oficiale indică faptul că asistăm la o scădere a numărului milionarilor în dolari din țara noastră.

Cei de la Credit Suisse relatează că încă din 2021 se întâmplă acest fenomen. S-a ajuns, astfel, anul trecut, la un număr total de milionari în dolari sub pragul de 37.000 la nivel național. Cifra pare totuși ireal de mare într-o țară atât de săracă și cu atât de mulți oameni nevoiași. De exemplu, 1,9 milioane de români erau încadrați pe piața autohtonă a muncii, la începutul anului curent, cu salariul minim pe economie.

Scade puternic numărul magnaților din țara noastră

Revenind la problema milionarilor, banca mai informează că în 2020, primul an al pandemiei, țara noastră avea nu mai puțin de 47.168 de oameni ce reușiseră performanța de a avea averi de peste 1 milion de dolari. Doar un an mai târziu, numai 36.690 de persoane se mai puteau mândri cu o astfel de agoniseală.

Dacă detaliem cifrele din raportul Credit Suisse, aflăm că din numărul total al milionarilor noștri care ne-au mai rămas, 33.720 au averi cuprinse între 1 și 5 milioane de dolari, față de 43.200 de persoane în 2020.

De asemenea, alte 2.436 de persoane se puteau mândri cu avuții evaluate între 5 și 10 milioane de dolari, in timp ce 480 aveau averi cuprinse între 10 și 50 milioane de dolari, consemnându-se în acest ultim caz o scădere de la 1.089 de persoane în 2020.

Totodată, se pare că 28 de persoane au averi estimate la 50 până la 100 milioane de dolari. În 2020, numărul acestora se ridica la 51 de persoane!

Situația nu stă la fel de rău când ne raportăm la ceea ce se întâmplă la nivel global. Din această perspectivă, numărul oamenilor ce au averi de peste 1 milion de dolari a crescut cu 5,2 milioane, la 62,5 milioane de persoane.