Veste extraordinară pentru toți cei cu mașini pe benzină sau motorină: ce se vede acum la pompă

Veste extraordinară pentru toți cei cu mașini pe benzină sau motorină: ce se vede acum la pompă

Benzina și motorina au reprezentat, în ultimele săptămâni, principalul motive de panică, la noi în țară, Prețurile crescute i-au alarmat pe români, dând naștere unui adevărat fenomen psihologic.

O nouă veste, bună de data aceasta, vine să mai calmeze un pic spiritele.

Prețul benzinei a scăzut, în cursul zilei de astăzi, la valoarea pe care o avea, spre exemplu, joia trecută. Fenomenul a fost observat la mai multe stații din Capitală. Mai exact, la unele dintre acestea, benzina a fost vândută, astăzi, cu 7,6 lei/litru.

Spre exemplu, Petrom se află la a doua ieftinire consecutivă, de 10 bani/litru, din ultimele două zile. În schimb, prețul motorinei a stagnat la 7,80 lei/litru.

Ce alți giganți au mai ieftinit benzina, de curând

Socar a intrat, de asemenea, în cursă, ieftinind benzina de la 7,99 lei/litru, la 7,70 lei/litru. Prețul a scăzut, de asemenea, și la motorină: de la 8,09 lei/litru, la 7,80 lei/litru. Diferența se aplică de la o zi la alta, comparând prețurile de joi cu cele de vineri.

Compania rusească Lukoil a percutat și ea ieftinirilor, așadar benzina a bifat 7,77-7,82 lei/litru, iar motorina 7,91-7,94  lei/ litru, de la prețurile 7,9 lei/litru, respectiv 7,96 lei/litru, joi.

Asemenea ieftiniri au fost înregistrate și în cazul altor companii care dețin benzinării în toată țara. În „hora prețurilor mici” au intrat, de asemenea, MOL și OMV.

Trebuie amintit că toate aceste companii modifică prețurile la benzină și motorină în funcție de fluctuațiile internaționale Platts, influențate, la rândul lor, de prețul la petrol.

Spre exemplu, petrolul Brent s-a situat la nivelul de 97 de dolari pe baril miercuri, iar vineri a ajuns la 109 dolari.

În cursul săptămânii trecute, o fotografie publicată pe rețelele de socializare a creat isterie în masă, în România. Drept dovadă, un număr considerabil de oameni s-au grăbit să se așeze la cozile de la benzinării, pentru a face rost de un ultim plin la preț vechi, fiind terifiați de posibilitatea de a plăti aproape 11 lei/litru, așa cum se arăta în fotografia cu pricina.

Citește și: