15 feb. 2022 | 16:35

Vei putea să plătești la Uber cu criptomonede: când se va întâmpla acest lucru

ACTUALITATE
Vei putea să plătești la Uber cu criptomonede: când se va întâmpla acest lucru

Utilizatorii Uber vor putea, în cele din urmă, să plătească cursele folosind criptomonede, a declarat CEO-ul Dara Khosrowshahi.

Cu toate acestea, anunță Bloomberg, compania adoptă, în esență, aceeași abordare ca și Tesla, așteptând modificări care vor reduce taxele de tranzacție și vor face această practică mai ecologică.

„Uber va accepta criptomonede în viitor? Absolut, la un moment dat”, a spus Khosrowshahi. „Pe măsură ce mecanismul de schimb valutar devine mai puțin costisitor, devine mai prietenos cu mediul, cred că ne veți vedea că ne înclinăm puțin mai mult spre plata cripto”.

Dacă Uber va urca în trenul cripto, s-ar alătura unui număr semnificativ de firme care acceptă deja Bitcoin, în special Microsoft, AT&T și Wikipedia. Cu toate acestea, alte companii majore au fost mai reticente, deoarece criptomonedele, împreună cu produse conexe precum NFT-urile, au fost criticate pentru utilizarea unor cantități masive de energie generate parțial de arderea combustibililor fosili.

Tesla a fost cea mai cunoscută companie care a acceptat Bitcoin ca plată pentru vehiculele sale electrice, dar a suspendat practica, spunând că o va folosi din nou doar „ca tranziții miniere către o energie mai durabilă”. Cu toate acestea, compania a început recent să accepte plăți Dogecoin pentru unele dintre produsele sale, cum ar fi Cyberquad for Kids.

Vei putea plăti și pe Airbnb cu criptomonede

Bitcoin și Ether vin pe Airbnb. Utilizatorii aplicației de închirieri locuințe pentru 2022 vor să plătească cu monede digitale.

Conform lui Brian Chesky, CEO-ul Airbnb, utilizatorii vor ca Airbnb să implementeze o funcție de plată cu criptomonede. El a spus că deja se lucrează la opțiune.

„Lucram deja la majoritatea cerințelor utilizatorilor, vom analiza și altele acum”, a anunțat CEO-ul.

Unul dintre utilizatorii care au sugerat plata cu cripto pe Airbnb a motivat cererea prin faptul că unele țări blochează plățile internaționale, problemă care ar putea fi soluționată prin folosirea unor active digitale.

Platforma de travel acceptă în prezent plăți cu Visa, MasterCard, Apple Pay, Google Pay și PayPal. Dacă Airbnb va decide să accepte plăți cu bitcoin și alte criptomonede ea ar deveni una din cele mai importante companii care fac acest lucru, alăturându-se Tesla, AMC sau MasterCard.

Airbnb a menționat anterior în unul din documentele sale că criptomonedele ar putea deveni o componentă crucială a succesului său, alături de noi tehnologii de autentificare, inteligența artificială, tehnologii cloud și blockchain și realitatea virtuală și augmentată.