Vacanțele din vara aceasta, un haos: ce se întâmplă pe aeroporturile din toată lumea

Vacanțele din vara aceasta, un haos: ce se întâmplă pe aeroporturile din toată lumea

Vacanțele de anul acesta, când restricțiile s-au relaxat de tot și se pare că m revenit la normal, au devenit un haos din cauza zborurilor anulate pe bandă rulant. Iar specialiștii nu sunt optimiști că situația se va rezolva curând, ci în cel mai bun caz, într-un an-doi.

S-a creat astfel haos în aeroporturile din toată lumea, inclusiv pe aeroportul Otopeni. Ca refrință, doar în iunie, una din trei curse programate s-a anulat. Protecția Consumatorului este asaltată de reclamații, în total fiind peste 600.000 de sesizări, conform Profit.ro.

În acest context, tot mai mulți oameni iau în calcul să renunțe la vacanțe. Există, conform aceleiași surse, peste 73.000 de persoane păgubite, iar totalul sumelor pe care le au de recuperat este de aproximativ zece milioane de euro.

Vacanțele de vară, un fiasco total

Mai exact, zborurile anulate și toată isteria de pe aeroporturi sunt cauza lipsei de personal: 50% dintre angajații companiilor aeriene au fost concediați în perioada pandemiei.

Trebuie să ai în vedere că aglomerația și situațiile cu probleme apar, îndeosebi, în a doua parte a zilei. Așadar, aigură-te că ajungi la timp cu trei ore înainte și că programezi zborul cu o zi înaintea unui eveniment important, pentru a fi siguri că zborul nu va fi ratat, pentru că te poți afla în situația în care să pierzi cursa din cauza unor eventuale întârzieri.

De asemenea, nu pleca la drum fără să cumperi o asigurare de călătorie și să alegi, pe cât se poate, zbor direct. Astfel, nu va trebui să îți faci griji cu privire la cursa următoare, iar dacă nu se poate fără escală, sfatul este să nu o rezervi pe cea mai apropiată, deoarece există posibilitatea să pierzi avionul.

Vestea proastă este că tot acest haos se va reflecta și în prețul biletelor de avion. Companiile ar putea să majoreze tarifele, de acum încolo. De altfel, se observă deja o modificare de prețuri. În plus, multe dintre companii au redus numărul de curse spre anumite destinații, iar acest lucru face inevitabilă creșterea suplimentară a prețurilor biletelor.