Zborul care se anulează rar și are puține întârzieri. O însoțitoare de zbor a dezvăluit ce anume trebuie să faci pentru a nu rata zborul cu avionul spre vacanța programată. Ea a dat niște sfaturi utile celor obișnuiesc să călătorească cu avionul, mai ales în contextul haosului de pe aeroporturi, din această vară.
O însoțitoare de zbor a dat sfaturi pentru cei care călătoresc cu avionul. Spre exemplu, zborurile la care este cel mai puțin probabil să apară întârzieri sau să fie anulate sunt cele de dimineață.
Aglomerația și situațiile cu probleme apar, îndeosebi, în a doua parte a zilei. Asigură-te că ajungi la timp cu trei ore înainte și că programezi zborul cu o zi înaintea unui eveniment important, pentru a fi siguri că zborul nu va fi ratat. Asta pentru că te poți afla în situația în care să pierzi cursa din cauza unor eventuale întârzieri.
Un alt sfat dat de însoțitoarea de zbor pentru publicația New York Times a fost acela de a nu pleca la drum fără să cumperi o asigurare de călătorie și să alegi, pe cât se poate, zbor direct. Astfel, nu va trebui să îți faci griji cu privire la cursa următoare. Iar dacă nu se poate fără escală, sfatul este să nu o rezervi pe cea mai apropiată, deoarece există posibilitatea să pierzi avionul.
De asemenea, o escală de o oră nu mai este suficientă și în cele mai multe cazuri, trei ore sunt sigure. Se cumpără bilete pentru curse programate devreme, întrucât primele zboruri se anulează rar. Aglomerația apare mai ales în a doua parte a zilei, dar asta înseamnă să te trezești în toiul nopții.
Dacă zborul de dimineață se anulează, vor exista mai multe opțiuni pentru o altă opțiuni apoi pentru o altă rezervare. Se descarcă aplicația companiei aeriene de unde s-au cumpărat biletele. Aceste aplicații dețin informații foarte utile. Totodată, îți poți urmări bagajul, avionul și, în unele cazuri, dacă sunt probleme cu zborul. Aplicația te poate ghida, de asemenea, și către rezervarea unui nou zbor, dacă este necesar.
Tot un angajat din aeroport a dezvăluit și alte secrete despre călătoria cu avionul. Spre exemplu, nu trebuie să ajungi pe aeroport cu două ore înainte de zbor. Chiar dacă poate dura ceva timp până la controlul de securitate, în cele mai multe dintre cazuri nu este vorba de două ore. Dar dacă faci asta, vei constata că vei cheltui mai mulți bani pe mâncare și cumpărături. Se recomandă să faci check-in-ul devreme și să îți aduci doar un bagaj de mână, dacă este posibil.