SuperSpeed și USB4 ar putea deveni istorie: de ce s-a luat decizia, de ce este greu de pus în aplicare

SuperSpeed și USB4 ar putea deveni istorie: de ce s-a luat decizia, de ce este greu de pus în aplicare

Grupul care supraveghează USB își dorește să simplifice diferențele dintre cabluri și porturi.

Astfel, s-ar putea să se renunțe la denumiri precum SuperSpeed ​​și USB4, chiar dacă este posibil ca producătorii să nu adopte neapărat modificările sau nu imediat, cel puțin.

Pașii fac parte dintr-o decizie mai amplă a USB Implementers Forum. Grupul a introdus noi logo-uri pentru cabluri, porturi și ambalaje anul trecut. Branding-ul actualizat are rolul de a-i ajuta pe utilizatori să înțeleagă amănunte ce vizează vitezele de transfer de date și performanța, precum și vitezele de încărcare, a declarat președintele USB-IF, Jeff Ravencraft, pentru The Verge.

SuperSpeed, cunoscut și sub numele de USB 3, există de peste un deceniu. În viitor, USB-IF dorește ca producătorii de cabluri să folosească „USB 10Gbps” în loc de „SuperSpeed ​​USB 10Gbps” și „USB 20Gbps” în loc de „USB4 20Gbps”. Între timp, cablurile USB-C, certificate de USB-IF, vor trebui să aibă listate atât vitezele de transfer de date, cât și puterea de încărcare.

Modificările au intrat recent în vigoare, iar branding-ul actualizat ar putea apărea pe etichete și ambalaje până la sfârșitul anului

Orientările de branding se aplică produselor cu orice tip de port USB, cu excepția USB 1.0, care oricum e expirat, și USB 2.0 (alias USB Hi-Speed). USB-IF consideră că, în acest din urmă caz, utilizarea „USB 480Mbps” poate crea confuzie.

Cerințele de rebranding se aplică numai dispozitivelor și cablurilor certificate de USB-IF. Dar, pentru că USB este un standard deschis, spre deosebire, de exemplu, de Thunderbolt 4, nu există nimic care să împiedice producătorii să folosească marca SuperSpeed ​​și USB4 dacă asta doresc cu adevărat, mai notează The Verge.

A ști ce cablu îți trebuie este o treabă destul de complicată deoarece conectorii și porturile Thunderbolt 3 și Thunderbolt 4 arată la fel ca cele ale USB-C. Așadar, orientările actualizate nu te vor ajuta să înțelegi dacă un cablu acceptă DisplayPort sau un anumit standard de încărcare rapidă.