ASUS TUF Dash F15, sistemul de gaming cu procesor Intel gata de competiție

ASUS TUF Dash F15, sistemul de gaming cu procesor Intel gata de competiție

Laptopul face parte din gama ASUS TUF Dash F15 FX517ZM echipat cu Intel® Core™ i7-12650H din generatia a 12-a de procesoare de gaming Intel, NVIDIA GeForce RTX 3060, display de 15.6 inchi cu refresh rate de 144Hz, SSD 1TB M.2, si 16GB RAM DDR5.

Noul design inovator Intel pentru procesoarele Intel® Core™ din generatia a 12-a reuneste doua tipuri de nuclee specializate, P-cores si E-cores, si noi tehnologii pentru a oferi performanțe și receptivitate revoluționare.

Performance-cores (P-cores) se numără printre cele mai performante nuclee de procesor construite de Intel si sunt:

  • Nuclee concepute pentru viteză, păstrând în același timp eficiența.
  • Optimizate pentru performanță cu latență redusă și sarcini de lucru AI.
  • Capabile de hyper-threading sau de a rula doua fire de executie software simultan.

Efficient-cores (E-cores) sunt:

  • Mai mici din punct de vedere fizic, cu mai multe nuclee E care se potrivesc in spatiul fizic ocupat de un nucleu P.
  • Optimizat pentru performanta multi-core-per-watt – oferind performanta scalabila si descarcare eficienta a sarcinilor de fundal.
  • Capabil sa ruleze un singur thread de software.

Pentru ca cele doua tipuri de nuclee sa functioneze perfect cu sistemul de operare , Intel a inclus Intel® Thread Director.

Ce este Intel® Thread Director?

Este o soluție hardware pentru programarea optima a sarcinilor, conceputa pentru a ajuta nucleele P si E sa lucreze impreuna. Se adapteaza la diferite sarcini de lucru si conditii, cum ar fi temperatura si puterea.

Astfel, Intel® Core™ i7-12650H are 6 P-cores si 4 E-Cores, 16 thread-uri si atinge o frecventa turbo de pana la 4.70 GHz, astfel singura o experiență de gaming similară cu aceea a unui desktop, într-o carcasa mult mai mica.

Cu ajutorul Wi-Fi 6 integrat poți experimenta conexiuni ultra-rapide si fiabile la internet. Iar cu portul Thunderbolt 4 poți conecta laptopul la alimentare si la accesorii folosind un singur cablu si te poți bucura de viteza mare de transfer si securitate a datelor.

Trecând la partea de conectivitate, poți observa ca laptopul dispune de un port Thunderbolt 4, 2 usb-uri 3.2,un usb 3.2 type c, output de microfon, un hdmi si un conector de internet RJ-45.

Cât despre răcirea acestui dispozitiv. Noile ventilatoare Arc Flow™ cu 84 de lame folosesc o variație a grosimii pentru a reduce coliziunea aerului si un design anti-rezonanta conceput pentru un flux de aer crescut. Tunelurile anti-praf elimina impuritatile din cele până la patru guri de ventilatie.

Hai sa testez cateva jocuri pentru a vedea exact ce rezultate putem obține cu acest laptop. De menționat faptul ca toate jocurile vor fi testate la rezolutie FHD, cu setari grafice medii.

Rezultatele obținute au fost de: 340 FPS-uri in CS:GO, 140 FPS-uri in GTA V, 80 FPS-uri in CoD Warzone, 120 FPS-uri in Fornite, 395 FPS-uri in League of Legends, 200 FPS-uri in PUBG.

În plus, laptopul face parte din platforma ASUS TUF Dash F15 FX517ZM, echipat cu procesor Intel® Core™ i7-12650H de-a 12-a generatie si placa video NVIDIA GeForce RTX 3060. Acum e momentul să te bucuri de o altă experiență de gaming cu laptopul ASUS TUF Dash F15 FX517ZM!