24 ian. 2022 | 12:35

Unde se câștigă cel mai bine: câți bani au trimis românii de peste hotare familiilor din țară

ACTUALITATE
Unde se câștigă cel mai bine: câți bani au trimis românii de peste hotare familiilor din țară

Românii care lucrează în străinătate au trimis mai mulți bani acasă anul trecut. Comparativ cu 2020, în 2021 aceștia au trimis mai mult cu 79%, prin Revolut.

Anul trecut, sumele trimise prin Revolut către România, prin remiteri personale, s-au ridicat la 316 milioane de euro. Asta reprezintă o creștere cu 79% față de anul 2020, potrivit datelor analizate de Revolut

Ca referință, Revolut are 18 milioane de clienți la nivel global, dintre care peste 1,5 milioane, în România. De asemenea, numărul remitențelor efectuate de către utilizatorii Revolut a crescut cu 84% în 2021 comparativ cu 2020. Mai mult, numărul de clienți care au recurs la aplicația Revolut pentru a face astfel de transferuri către apropiați a progresat cu 70%.

Românii din diaspora au trimis mai mulți bani acasă anul trecut

Aceste tranzacții au fost făcute în urma restricțiilor din pandemie. Majoritatea statelor au adoptat, în 2020 și 2021, măsuri de limitare a mobilității transfrontaliere. Din această cauză, numărul românilor care au lucrat în străinătate s-a redus. Însă acest lucru nu a afectat volumul total al sumelor trimise în țară.

Un utilizator Revolut a efectuat remiteri personale de 3.258 de euro (sumă anuală medie/utilizator) către familie și apropiații din țară, mai mult cu 5% față de 2020. Numărul țărilor din care au fost înregistrate aceste remiteri individuale s-a ridicat la 49.

”În ultimii doi ani, tranzacțiile individuale au avut o dinamică remarcabilă, confirmând că super-aplicația financiară Revolut este soluția cea mai potrivită, mai sigură și mai ușor de utilizat pentru a trimite rapid și constant bani către prieteni, apropiați, familie, oriunde și oricând. Le suntem recunoscători clienților pentru încrederea pe care o au în aplicația noastră, prin intermediul căreia au infuzat aproape o jumătate de miliard de euro în economia locală, în ultimele 24 de luni”, a declarat Gabriela Simion, Revolut Romania Branch Head.

Cei mai mulți bani din străinătate au fost trimiși de către tinerii între 25 și 34 de ani (41% dintre utilizatori, după valoarea totală remisă de această categorie de vârstă). Cei mai mulți dintre aceștia trăiesc și muncesc în Marea Britanie (70% dintre utilizatori) și au expediat către familie sau apropiați, în medie, 495 de euro pe tranzacție, în 2021.