22 ian. 2022 | 14:24

Câți bani trimite Ungaria în România. Investițiile uriașe ale maghiarilor

News
Câți bani trimite Ungaria în România. Investițiile uriașe ale maghiarilor
Cati bani trimite Ungaria pentru investitiile din Romania. Investitiile uriase ale maghiarilor

Ungaria a sprijinit 50 de companii pentru proiecte de investiţii în afara ţării, iar cele mai multe au fost anunţate în țara noastră. Astfel, cele mai multe investiţii ale companiilor ungare, realizate cu sprijinul statului, s-au îndreptat spre România. Este o veste minunată, în condițiile în care pandemia de coronavirus a afectat foarte multe locuri de muncă.

Ungaria, mutare majoră pe piața de investiții

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, ministrul Péter Szijjártó a înmânat o diplomă managerilor Videoton Holding S.A., subliniind în discursul său faptul că funcţionarea acestei companii cu aproape 9000 de angajaţi este esenţială şi pentru economia naţională.

Grupul de firme care activează în industria electronică a obţinut 430 de milioane de forinţi (echivalentul a 1,2 milioane de euro), pentru dezvoltarea uzinei sale din Bulgaria, în cadrul Programului de Sprijin pentru Expansiune pe Pieţe Externe. Costul total al proiectului se ridică la 860 milioane de forinţi (adică 2,4 milioane de euro).

Mesajul ministrului Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior

Péter Szijjártó a a subliniat că expansiunea internaţională a companiilor ungare este un proces lung. Totuși, schimbarea dimensiunii economiei a început deja și tot mai mulţi jucători ai economiei ungare realizează investiţii semnificative în străinătate. Totodată, oficialul ungur a punctat importanța “strategiei de investiţii externe” a guvernului, care are ca obiectiv tocmai sprijinirea acestor companii.

Întrebat în cadrul unui interviu din 2021 de ce Guvernul de la Budapesta investește în țara noastră, ministrul Péter Szijjártó a dezvăluit că „vecinii noștri au mai mult succes, cu atât va fi mai bună poziția noastră”.

Câți bani trimite statul ungar în țara noastră

Conform informaţiilor prezentate, în cadrul acestei strategii, Ungaria acordă sprijin financiar pentru 50 de companii, în valoare totală de 70 de miliarde de forinţi (196 milioane de euro). Astfel, companiile sunt obligate să efectueze, bazându-se pe acest sprijin, dezvoltări la amplasamentele lor în străinătate în valoare de 140 de miliarde de forinţi (392 milioane de euro). Lista este condusă de România, unde au fost anunţate 15 investiţii, urmată de Serbia, cu 10 proiecte de investiţii, notează hirado.hu.

Videoton se află printre primele trei companii din UE care furnizează servicii de producţie sau servicii legate de producţie în domeniul electronicii. Circa trei sferturi din producţia companiei pleacă pe pieţele externe.

Ce alte investiții mai face țara vecină în România

De altfel, Guvernul Ungariei investește sume importante pentru sportul din țara noastră, în localitățile în care trăiesc mulți etnici maghiari, cum ar fi Sfântu Gheorghe sau Miercurea Ciuc. Printr-un mesaj postat pe rețelele sociale, Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, a transmis că Ungaria reprezintă un „partener de încredere” în ceea ce privește investițiile în sport.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima zi
Capital.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro