Un sportiv a șocat lumea întreagă, după ce a concurat cu semnul Z pe tricou. Simbolul apare pe tancurile armatei ruse care au atacat Ucraina

Un sportiv a șocat lumea întreagă, după ce a concurat cu semnul Z pe tricou. Simbolul apare pe tancurile armatei ruse care au atacat Ucraina

Gestul unui sportiv rus a ajuns rapid în presa internațională. Gimnastul a ocupat locul trei la Cupa Mondială de gimnastică și a apărut la festivitatea de premiera având pe tricou semnul „Z”. Acesta este simbolul care apare pe tancurile armatei din Federația Rusă care se află în acest moment în Ucraina și participă la operațiunile de război.

Un sportiv din Rusia a intrat în competiții cu un tricou pe care apare litera Z

Ivan Kuliak are doar 20 de ani și este un sportiv care nu a ieșit în evidență până acum prin reușite în sala de gimnastică. Acum îl cunoaște o lumea întreagă. Gestul său de la Cupa Mondială de la Doha l-a adus în prim-plan. Sportivul a intrat în sala de competiții având pe tricou lipită litera „Z”. Aceasta apare pe tancurile rusești care acum 11 zile au atacat Ucraina și este văzută drept un simbol al susținătorilor lui Vladimir Putin și a politicii agresive a liderului de la Kremlin.

Ivan Kuliak a participat cu un astfel de tricou în concurs și a apărut cu el și la festivitatea de premiere. Era foarte mândru de el și privea zeflemitor. Ziarul Marca susține că a fost un gest de sfidare, mai ales că acestă întrecere a fost câștigată de un sportiv de 18 ani din Ucraina. Ivan Kuliak a obținut locul trei la paralele, iar jurnaliștii au aflat că la finalul anului 2021 a participat la o pregătire militară.

Ivan Kuliak tricou semnul Z

Acest simbol a fost răspândit și de fosta gimnastă din Rusia Svetlana Khorkina care a scris pe rețelele sociale că este „campania tuturor celor cărora nu le este rușine că sunt ruși. Să o răspândim!”.

Litera Z este foarte des întâlnită pe tancurile care au invadat Ucraina, alături de triunghiuri sau romburi.

„În cele mai multe cazuri, aceste simboluri reprezintă o anumită locație, comunică zona în care se deplasează, arată din ce unitate face parte vehiculul militar și către ce front se îndreaptă. Acestea semne se aplică cu scurt timp înaintea unui atac”, a spus Michael Clarke, un expert militar, potrivit jurnaliștilor de la Sky News.

Citește și: