Un Samsung Galaxy Z Fold s-a strecurat într-un episod Star Trek Picard: cum a fost posibil

Un Samsung Galaxy Z Fold s-a strecurat într-un episod Star Trek Picard: cum a fost posibil

Încă de la lansarea sa, în anii ’60, Star Trek a reușit să redefinească viitorul tehnologiei de consum. Spre exemplu, în 2022, avem smartphone-uri și asistenți vocali, deoarece dispozitivele din universul Trek, precum tricorder-ul care i-a inspirat pe inginerii de la Apple, Google și alte companii pentru a recrea acele tehnologii în lumea reală.

De la debutul „Star Trek: Original Series”, în 1966, planeta a evoluat considerabil, așadar devine din ce în ce mai greu să îți imaginezi că, peste sute de ani, oamenii vor mai folosi tricordere, de vreme ce dispozitive asemănătoare au fost folosite, în viața reală, acum 15-20 ani – să ne amintim de modelele mai vechi de Motorola, cele cu „clăpiță”.

Samsung Galaxy Z Fold își face apariția în cel mai nou episod din „Star Trek Picard”

Dacă ai urmărit noul sezon din „Star Trek Picard”, poate ai observat că unul dintre personaje folosește o recuzită destul de atipică, în episodul al doilea al serialului.

Mai exact, o puteți vedea pe Dr. Jurati, personaj interpretat de Alison Pill, atingând ceva ce seamănă extrem de bine cu un Samsung Galaxy Z Fold 2 sau cu un Samsung Galaxy Fold 3.

Misteriosul device de este acoperit de o carcasă pentru a i se ascunde marca, dar și faptul că, în realitate, este un dispozitiv ce aparține secolului 21. Cu toate astea, dacă te uiți cu foarte mare atenție, poți observa vedea pliul de pe afișajul caracteristic, care se află pe toate dispozitivele pliabile scoase pe piață de Samsung, în ultima perioadă.

Trebuie să recunoaștem: faptul că un smartphone al zilelor noastre apare în „Star Trek Picard” este o chestiune amuzantă, în sine. Ceea ce face acest cameo să fie mai și anacronic este faptul că, potrivit standardelor tehnologice ale secolului 25, din Star Trek, Dr. Jurati ar trebui să aibă acces la tehnologii mult mai evoluate, ca afișajele holografice, spre exemplu.

Cu toate astea, o parte din acțiune se întâmplă, totuși, în 2024, așadar nu ar fi exclus ca, pe viitor, să mai vedem telefoane pe care să le recunoaștem, ori poate alte gadget-uri actuale.