Secretul pe care îl găsești în telefonul tău. Ce se întâmplă dacă tastezi codul 2470

Secretul pe care îl găsești în telefonul tău. Ce se întâmplă dacă tastezi codul 2470
Coduri secrete USSD deblochează funcțiile neștiute

Programatorii au o tradiție istorică de a pregăti pasaje secrete, sau, uneori, doar mici easter eggs. Acestea pot fi accesate doar prin introducerea unei „chei” speciale. Genul acesta de coduri secrete pot fi folosite și pe telefonul tău mobil. Dacă e să luăm în considerare asta, putem spune că sunt destul de multe „chei” speciale, cunoscute sub numele de USSD, și pentru terminlalele mobile.

Funcții ascunse de pe telefonul tău

Cele două tehnologii de bază ale telefoanelor mobile sunt CDMA și GSM. Cele două reprezintă un decalaj peste care nu puteți trece. CDMA (Code Division Multiple Access) și GSM (Global System for Mobiles) sunt prescurtări pentru două sisteme radio mai vechi, cunoscute și sub numele de 2G și 3G. amândouă sunt utilizate în majoritatea telefoanelor mobile.

Odată cu dezvoltarea noilor telefoane mobile smart, a fost implementat și un sistem, denumit protocol USSD. Acesta vă permite să accesați funcții ascunse despre care nu știați că există, direct din dialerul telefonului. Dar există câteva trucuri pe care trebuie să le cunoașteți.

Datele de servicii suplimentare nestructurate (USSD), sunt cunoscute uneori sub numele de „coduri rapide” sau „coduri de caracteristici”. Acestea reprezintă un protocol extra-UI care permite accesul la caracteristici ascunse. Acest protocol a fost creat inițial pentru telefoanele GSM, dar poate fi întâlnit și pe dispozitivele CDMA.

Coduri secrete USSD deblochează funcțiile neștiute

Aceste canale secundare accesibile publicului permit utilizatorilor să comunice direct cu computerele furnizorului de servicii și/sau să acceseze funcțiile back-end ale dispozitivului lor.

Acestea sunt accesate prin introducerea lor în dialerul telefonului și, de obicei, încep și se termină cu tastele * sau #, cu o secvență de numere între ele. Există șanse aproape zero ca cineva să le acceseze accidental.

Nu sunt teribil de practice. Cei mai mulți oameni nu au nevoie cu adevărat să știe cum funcționează turnurile de telefonie mobilă locale sau care este numărul IMEI.

Totuși, poate fi distractiv să te joci și să vezi ce funcționalitate neașteptată ascunde telefonul tău. Vă oferim o listă completă a zecilor de coduri existente, dar ceva mai târziu.

Aceste coduri rareori funcționează la diferiți operatori, sisteme de operare sau modele de telefoane, sau chiar la generații ale aceluiași model. Dacă doriți cu adevărat să le încercați, cea mai bună soluție ar fi să căutați pe Google marca și operatorul telefonului dvs. + „USSD” pentru o listă personalizată și cuprinzătoare.

Am încercat o serie de coduri folosind un iPhone SE, în timp ce schimbam numeroase cartele SIM ale operatorului, pe lângă un Galaxy S5 și un Galaxy S7 Edge. Unele dintre ele au funcționat

Listă de coduri secrete principale pentru dispozitive Android: Codul *#2470#

Listele de coduri secrete funcționează atât pe Android, cât și pe iOS, dar sunt diferențe de funcționalitate majoră între ele. În lista de coduri pentru terminalele cu Android există unul care te poate ajuta atuci când vrei să scapi de anumite sunete.

Codul *#2470# vă ajută să activați sau dezactivați semnalul sonor atunci când faceți fotografii cu aplicația nativă a telefonului. Restul de coduri le găsiți în cele ce urmează:

Coduri USSD secrete generale:

*#06# – Pentru a cunoaște numărul IMEI, acesta este identificatorul telefonului, la fel ca adresa IP a unui computer.
*#34971539# – Pentru a obține informații despre camera foto a dispozitivului.
*#7465625# – Pentru a verifica blocarea în rețea (SIMLOCK) a telefonului.
*#23232337# – Pentru a cunoaște adresa MAC a aparatului dumneavoastră, este identificatorul fizic stocat în componenta care gestionează partea de rețea SAMSUNG.
*#23232338# – Pentru a afla adresa MAC WLAN a aparatului dumneavoastră.
*#*#8255#*#*#* – Afișează serviciul GTalk.
*#*#4636#*#*#* – Apăsați acest buton pe dispozitivul Android pentru a vizualiza diverse informații despre telefon, baterie și Wi-Fi.
*#2663# – Oferă informații de pe ecranul tactil al dispozitivului.
*#1234# sau *#44336# – Pentru a cunoaște versiunea firmware (ceea ce este afișat în „Settings” -> „About phone” -> „Build number”).

Coduri USSD pentru sistem:

**04*CPA*CPA*NP*NP# – Pentru a schimba codul PIN al telefonului sau al tabletei.
*2767*3855# – Efectuează o „resetare completă” a dispozitivului (șterge toate datele).
*#9900# – Recuperează jurnalele sistemului (RAM, kernel, modem) în fișiere.
*2767*2878# – Pentru a efectua o „resetare personalizată” a dispozitivului, care resetează toate setările telefonului, dar nu șterge datele salvate.
*#273283*255*663282*# – Copiază toate datele multimedia (fotografii, sunete, videoclipuri) de pe cardul SD în memoria internă a dispozitivului.

Coduri USSD pentru parametri:

*#197328640# – Cod pentru modul de depanare Root.
*#78## – Afișează meniul de setări administrative al dispozitivului Samsung.
*#782872# – Comută în modul Qualcomm USB.
*#2470# – Activează sau dezactivează semnalul sonor atunci când faceți fotografii cu aplicația nativă.
*#726872# – Comută la modul USB standard.

Coduri USSD de testare hardware:

*#0*# – Testează ecranul și difuzoarele dispozitivului.
*#0283# – Realizează bucle între microfon și difuzoare.
*#4777*8665# – Testează GPRS și meniurile de configurare ale dispozitivului.
*#*#2664#*#* – Efectuează un test al ecranului tactil.
*#0011## – Afișează informațiile GSM de bază ale telefonului.
*#0588## – Testează senzorul de proximitate al dispozitivului.
*#0782# – Indică data și ora setate pe dispozitiv.
*#0842# – Efectuează un test al vibratorului telefonului.
*#0673# – Testează partea de sunet (MP3) a dispozitivului.
*#0289# – Redă o melodie de test.
*#0228# – Afișează statisticile bateriei (se găsește și cu codul *#*#4636#*#*#* văzut mai sus).

Asta este tot ce trebuie să știți despre toate codurile secrete pentru dispozitivele Android.

 

Urmăriți Playtech.ro și pe