Un ofițer din Brașov, reținut de DNA după ce a alertat mai multe persoane că sunt vizate de anchete

Un ofițer din Brașov, reținut de DNA după ce a alertat mai multe persoane că sunt vizate de anchete

Un polițist din Brașov, şef al unui birou din cadrul Brigăzii de Operaţiuni Speciale, a fost reţinut de procurorii Anticorupție, fiind acuzat și cercetat că ar fi divulgat informaţii importante unor oameni vizaţi de anchete. Potrivit DNA, ofițerul s-a folosit de niște detalii ce nu sunt destinate publicității, pentru a alerta anumiți oameni vizați de anchetatori.

Polițist din Brașov, cercetat de DNA pentru că a scurs informații din instituție

Polițistul brașovean este cercetat de Direcția Națională Anticorupție pentru folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, compromiterea intereselor justiţiei, instigare la fals intelectual şi favorizarea făptuitorului. În aceeaşi cauză a mai fost dispusă punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o inculpată, polițistă în cadrul aceluiaşi birou, în sarcina căreia s-a reţinut comiterea infracţiunii de fals intelectual.

Ofițerul de poliție Dorin Rotaru, de la Operațiuni Speciale Brașov, a fost reținut, joi, de DNA. Procurorii îl acuză de instigare la fals, folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității sau permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații. Practic, bărbatul a scurs informații din instituție.

Acuzații făcute de procurorii Anticorupție

Procurorii Anticorupție spun că, în perioada aprilie – mai 2020, ofiţerul de poliţie din Brașov ar fi divulgat unei persoane informaţii din două dosare penale (din care unul era al DNA), în care era delegat să desfăşoare diverse activităţi. Mai exact, omul legii i-ar fi transmis în două rânduri persoanei respective că este vizată de măsuri de supraveghere tehnică şi că va face obiectul unor mandate de percheziţie domiciliară.

Ce au descoperit anchetatorii

De asemenea, între 18 martie și 9 aprilie 2022, inculpatul l-ar fi anunţat pe un afacerist despre faptul că procurorii DNA continuă cercetările într-o cauză penală care ar avea ca obiect infracţiuni de corupţie săvârşite de un agent din cadrul Poliţiei Rutiere Braşov şi că este posibil ca cercetările să fie extinse în viitor şi asupra lui.

Ofiţerul ar fi convins-o pe subalterna sa (Dîmbu Bianca Elena), inculpată, să nu precizeze într-un document care urma să fie ataşat la dosarul de urmărire penală aspecte relevante în administrarea probatoriului. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind prezentat Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Anterior, în cursul zilei de 18 mai, datorită obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare pe raza județului Brașov, una fiind sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale, a transmis DNA.

Citește și: