Zeci de percheziții în Bistrița-Năsăud și Bihor, la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani

Zeci de percheziții în Bistrița-Năsăud și Bihor, la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani

Zeci de percheziții ale polițiștilor au loc, duminică dumineața, în județele Bistrița-Năsăud și Bihor, la locuințele și sediile unor operatori economici. Aceștia sunt bănuiți de evaziune fiscală și spălare de bani, în domeniul comerțului cu produse electronice, a transmis Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

Descinderi ale mascaților în Bistrița-Năsăud și Bihor

Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud, sprijinit de polițiști din cadrul IPJ Bihor și luptători din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale Cluj, Suceava, Mureș, Bihor și Harghita, desfășoară percheziții la persoane și sediile unor operatori economici din Bistrița-Năsăud și Bihor.

Dosar penal de evaziune fiscală și spălare de bani

Operațiunea vizează un dosar penal instrumentat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud. Suspecții sunt acuzați de comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani, în domeniul comerțului cu produse electronice. Prejudiciul provizoriu se ridică la 1.200.000 de lei.

Cantitate-record de arme și droguri în România

Sâmbătă, oamenii legii au anunțat o captură-record de arme și substanțe periculoase, în primele trei luni ale acestui an. Peste 1000 de pistoale, puști și aproape 300 de mii de gloanțe au fost confiscate de mascați. De asemenea, s-au aplicat aproximativ 500 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 360.000 de lei.

În doar trei luni, polițiștii români au capturat o cantitate record de muniții și droguri. Mai exact, peste 1.100 de arme de foc, peste 295.000 de bucăți de muniție, 209 tone și 3.240 de litri de substanțe periculoase interzise, dar și 115 kilograme de mercur. IGPR a explicat că, la nivel național, peste 115.000 de cetățeni autorizați dețin aproximativ 225.000 de arme letale și neletale, iar peste 2.300 de persoane juridice au aproape 30.000 de arme letale și neletale.

„Au fost ridicate, în vederea confiscării peste 1.100 de arme de foc, peste 295.000 de bucăți de muniție, 209 tone și 3.240 de litri de substanțe periculoase, 691 de tone și aproape 1.400 de litri produse de protecție a plantelor. Au fost dispuse măsuri în scopul neutralizării și eliminării a 102 tone și peste 44.000 de litri de deșeuri periculoase, precum și 115 kilograme de mercur. Au fost aplicate aproximativ 500 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 360.000 de lei. (…) ”, a spus comisar-șef Angelo Badea, șef serviciu DAESP-IGPR.

Zeci de percheziții s-au făcut în Constanța, la traficanții de droguri, mai mulți bărbați fiind reținuți și duși la audieri. DIICOT a prins 14 indivizi, cu vârste cuprinse între 19 şi 45 de ani. Acțiunea a aparținut poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog și procurorilor DIICOT Constanţa.

Citește și: