Primarul Constanței, Vergil Chițac, suspect într-un dosar DNA. Ce acuzații i se aduc

Primarul Constanței, Vergil Chițac, suspect într-un dosar DNA. Ce acuzații i se aduc

Probleme pentru primarul orașului Constanței. Vergil Chițac este suspect într-un dosar DNA privind plăți nelegale într-un contract pentru spații verzi. Șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, fost șef în Primăria Constanța, este cercetat în același dosar. Faptele datează din perioada în care directorul ANPC era angajat al Primăriei Constanța, membru de bază în echipa edilului Chițac, care răspundea de spațiile verzi municipale.

Vergil Chițac, în vizorul DNA

Edilul Constanței, Vergil Chițac (PNL), și șeful ANPC, Horia Constantinescu (PSD), au dat declarații la DNA, în calitate de suspecți, într-un dosar privind plăți ilegale într-un contract pentru spații verzi. Liberalul ar fi făcut plăți ilegale către firma care se ocupă de întreținerea spațiilor verzi din oraș, fiind vorba despre mai multe facturi achitate în afara unui contract. Firma în cauză este fosta Pomacost, actualmente Garden Shop Services, societate „abonată” la contractele cu primăria de pe vremea lui Radu Mazăre.

Șeful ANPC, cercetat în același dosar privind plăți nelegale într-un contract pentru spații verzi

În același dosar a fost audiat și Horia Constantinescu, fost consilier al primarului Chițac, în prezent șef al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. Potrivit presei locale, au fost chestionați mai mulți funcționari publici din cadrul Primăriei Constanța.

Atât Vergil Chițac, cât și Horia Constantinescu au fost audiați de procurorii Anticorupție Constanța în urmă cu o lună. Edilul orașului de la malul mării este acuzat că ar fi plătit nelegal către firma care întreține spațiile verzi din Constanța mai multe facturi în afara unui contract. Este vorba de Garden Shop Services, fosta Pomacost, o firmă de casă a fostei administrații conduse de Radu Mazăre, înființată de vărul fostului primar, Basarab Popa.

Reacția lui Horia Constantinescu

Șeful ANPC, Horia Constantinescu, a susținut că „nu stăpânește informația” și nu o poate comenta.

„Așa cum mă cunoașteți, nu voi evita sa mă pronunț public, dar la momentul în care voi avea toate informațiile relevante”, a declarat Constantinescu, pentru G4media.

Întrebat dacă nu i-a fost adusă la cunoștintă calitatea de suspect în acest dosar DNA, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor a precizat următorul lucru: „Nu am spus asta, ci doar că nu am toate informațiile relevante”.

Legat de activitatea Primăriei Constanța, nu este primul caz pe care procurorii Anticorupție îl verifică. La finele anului trecut, au avut loc mai multe percheziții la sediul instituției, fiind vizate mai multe concursuri de angajare suspectate ca fiind ilegale.

Citește și: