Un avion militar a survolat deasupra orașului Suceava. Ce misiune avea aeronava

Un avion militar a survolat deasupra orașului Suceava. Ce misiune avea aeronava

A fost alertă în Suceava, după ce o aeronavă militară a Forțelor Aeriene Române a survolat ieri la joasă altitudine deasupra orașului.

Panică în Suceava. O aeronavă militară, surprinsă survolând la altitudine joasă

Avionul IAR Șoim a făcut mai multe curse deasupra Sucevei, pentru a promova o campanie a a Statul Major al Forțelor Aeriene Române.

Având în vedere contextul războiului din Ucraina, mai mulți locuitori au intrat în panică din cauza aeronavei și au început să ceară mai multe informații pe rețelele de socializare. Autoritățile au declarat că e vorba doar de o campanie „altfel” de promovare a carierei militare organizată de Statul Major al Forțelor Aeriene Române.

Campania a avut loc cu ajutorul Centrului Militar Județean la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” din Suceava, în cadrul căreia atât elevii de liceu, cât și a altor voluntari care vor o carieră militară, au putut să știe mai multe informații cu privire la oferta educațională a învățământului militar de aviație, dar și care sunt criteriile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a fi selecționați și a urma cursurile acestor instituții militare de învățământ superior și postliceal.

Citește și: LIVE Război în Ucraina. Ziua 91. Situația din Lugansk se agravează cu fiecare oră. Rușii vor să spulbere Severodoneţk, orașul strategic din nord-vestul regiunii

Totodată, persoanele prezente la eveiment au fost informate despre aspecte legate de cariera piloților și a militarilor Forțelor Aeriene, oferite de reprezentanți ai Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, ai Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”, de militari din cadrul bazelor aeriene și de la subunitățile de radiolocație ai Brigăzii 76 Supraveghere, Cercetare și Avertizare Timpurie prin Radiolocație. La final, o aeronavă a Forțelor Aeriene Române a survolat Suceava de mai multe ori.

De altfel, pe 25 februarie a avut loc un eveniment similar. Atunci un avion Boeing KC-135T Stratotanker care face parte din US Air Force (USAF) a decolat din Marea Britanie și a survolat de trei ori deasupra județului Bistrița-Năsăud.

KC-135 a fost prima aeronavă cisternă de realimentare cu combustibil din Forțele Aeriene ale SUA.

Citește și: Răsturnare de situație cu avionul în care au murit 132 de oameni în China. Cutia neagră arată că aeronava a fost prăbușită intenționat

Citește și:
Etichete: