Răsturnare de situație cu avionul în care au murit 132 de oameni în China. Cutia neagră arată că aeronava a fost prăbușită intenționat

Răsturnare de situație cu avionul în care au murit 132 de oameni în China. Cutia neagră arată că aeronava a fost prăbușită intenționat

Răsturnare de situație în cazul avionului Boeing prăbușit în China, în luna martie. În tragedia aviatică și-au pierdut viața toți pasagerii și membrii echipajului aflați la bord. Cutia neagră dezvăluie detalii absolut șocante! Aeronava ar fi fost deturnată de cineva aflat în cabina de pilotaj.

Tragedia aviatică din China ar putea avea o explicație. Ce dezvăluie cutia neagră

Datele de zbor obținute din una dintre cutiile negre recuperate de pe avionul China Eastern Airlines, care s-a prăbușit cu 132 de persoane la bord, arată că cineva din cabina de pilotaj a produs intenționat accidentul aviatic, notează Wall Street Journal, care citează persoane familiarizate cu evaluarea preliminară a oficialilor americani,

Un oficial de la compania aeriană Western a declarat, pentru Reuters, că atenția anchetatorilor este acum pe acțiunile echipajului, după ce investigația preliminară nu a găsit indicii despre o defecțiune tehnică. Compania Boeing, producătorul aeronavei, a refuzat să comenteze și a redirecționat întrebările către autoritățile chineze.

Nu au existat supraviețuitori

În martie, un Boeing 737-800, care se îndrepta din Kunming la Guangzhou, s-a prăbușit în munții din Guangxi, după ce a intrat subit în picaj de la altitudinea mare. Impactul a fost atât de puternic, încât a format un crater în pământ. Toți cei 123 de pasageri și 9 membri ai echipajului de la bord și-au pierdut viața. A fost catalogat cel mai devastator accident aviatic din China continentală în ultimii 30 de ani.

Președintele Comisiei naționale americane, Jennifer Homendy, a explicat, la începutul acestei luni, că anchetatorii din SUA și reprezentanții Boeing au călătorit în China, pentru a ajuta investigația. Verificările nu au scos la iveală vreo problemă de siguranță care ar necesita acțiuni urgente.

Avionul ar fi fost prăbușit intenționat

Acțiunile Boeing au crescut la știrea că tragedia aviatică nu a fost probabil cauzată de o defecțiune tehnică. Jurnaliștii WSJ, citând oficiali americani, susțin că zborul China Eastern 5375, pe drumul său de la Kunming la Guangzhou, a fost prăbușit intenționat. Încă nu se știe cine este vinovatul, dar investigațiile continuă. Anchetatorii americani cred că cineva de la bord a deturnat avionul, fiind catalogat cel mai mare dezastru aerian din China ultimelor decenii.

Pe ce se bazează concluzia anchetatorilor americani

Înregistratoarele de zbor au fost recuperate și trimise în Statele Unite pentru analiză. Datele arată că cineva – posibil un pilot sau pasager care a pătruns în cabina de pilotaj – a dat ordin să intre cu avionul în munții din Guangxi. Potrivit oficialilor americani, concluzia lor este susținută de faptul că anchetatorii chinezi nu au indicat până acum vreo problemă cu aeronava sau comenzile de zbor care ar fi putut cauza prăbușirea.