Un avion de pasageri s-a prăbușit în Nepal. Aeronava era dată dispărută de 48 de ore

Un avion de pasageri s-a prăbușit în Nepal. Aeronava era dată dispărută de 48 de ore

Un avion al unei companii aeriene privată din Nepal, Tara Air, s-a prăbușit. Aeronava era dată dispărută de sâmbătă și avea 22 de persoane la bord, anunţă autorităţile.

Aeronavă prăbușită în Nepal. Salvatorii au descoperit rămășițele avionului

Oficialii anunțau la acel moment că o vreme înnorată împiedică o operaţiune de salvare cu elicoptere în ultimul loc cunoscut în care se afla aeronava. Ruinele avionului au fost descoperite în districtul Mustang din nordul Nepalului, a declarat un purtător de cuvânt al armatei nepaleze.

”Un elicopter trimis într-o operaţiune de căutare a revenit la Jomsom din cauza condiţiilor meteo nefavorable, fără să localizeze avionul. Elicoptere sunt pregătite să decoleze într-o operaţiune de căutare de la Kathmandu, Pokhara şi Jomsom după ce se îmbunătăţesc condiţiile meteorologice. Echipe de căutare din cadrul armatei şi poliţiei au plecat către locul respectiv”, anunţa sâmbătă Autoritatea Aviaţiei Civile din Nepal.

Nu mai puțin de patru indieni, doi germani şi 16 nepalezi se aflau la bordul avionului, potrivit rapoartelor. Cel puțin 14 cadavre au fost scoase de la locul accidentului.

„Paisprezece cadavre au fost recuperate până acum, căutările continuă. Vremea este foarte rea, dar am reușit să ducem o echipă la locul accidentului. Niciun alt zbor nu a fost posibil”, a declarat purtătorul de cuvânt, Deo Chandra Lal Karn pentru AFP, după accident.

Operaţiunile care trebuiau demarate pentru căutare și salvare au fost îngreunate de vremea rea şi de terenul muntos şi au fost reluate abia luni dimineaţă.

”Există foarte puține șanse de a găsi supraviețuitori”, a declarat Deo Chandra Lal Karna.

Avionul pierduse semnalul cu turnul de control cu cinci minute înainte să aterizeze la Jomsom, un loc turistic şi de pelegrinaj popular, a declarat un reprezentant al companiei sub protecţia anonimatului.

Citește și: Trupele lui Zelenski au doborât o rachetă de croazieră la Cernăuți. Bucovinenii îndemnați să se ascundă în adăposturi

În urmă cu cinci ani, o aeronvă de la US-Bangla Airlines, care efectua un zbor de la Dhaka la Kathmandu, s-a prăbuşit şi a luat foc, un accident soldat cu 51 de morţi în rândul celor 71 de persoane de la bord.

Citește și: Incident pe aeroportul Otopeni. Piloții unui zbor București-Paris au întrerupt decolarea

 

 

Citește și:
Etichete: