Trupele lui Zelenski au doborât o rachetă de croazieră la Cernăuți. Bucovinenii îndemnați să se ascundă în adăposturi

Trupele lui Zelenski au doborât o rachetă de croazieră la Cernăuți. Bucovinenii îndemnați să se ascundă în adăposturi

Apărarea ucraineană a reușit să distrugă vineri o rachetă de croazieră rusească, în regiunea Cernăuți, la doar 60 de kilometri distanță de frontiera cu România. Anunțul a fost făcut de comandamentul Forțelor Aeriene Ucrainene, spune Radio Chișinău.

Avion de vânătoare ucrainean a doborât o rachetă, aproape de granița cu România

Președintele Administrației Militare Cernăuți, Serghei Osaciuk, a raportat că racheta care zbura deasupra Bucovinei a fost doborâtă de un avion de vânătoare. Oficialul a făcut un apel la populație și i-a îndemnat pe bucovineni să nu ignore sirena și să se ascundă în adăposturi.

Este prima dată când a fost interceptată o rachetă rusească pe cerul regiunii Cernăuți. Racheta a fost doborâtă deasupra comunei Vikno, raionul Cernăuți, potrivit agenției de presă cernăuțene BucPress.

Kievul ar putea să fie obligat să vadă realitatea şi să înceapă negocieri directe cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru oprirea războiului, a spus vineri preşedintele Volodimir Zelenski.

„Există lucruri de discutat cu liderul rus. Nu spun că eu şi oamenii mei suntem dornici să vorbim cu el, dar trebuie să admitem realitatea pe care o trăim. Ceea ce am vrea de la această întâlnire, ne-am vrea vieţile înapoi, vrem să avem din nou viaţa unui stat suveran în cadrul propriului teritoriu”, a afirmat Volodimir Zelenski în cursul discursului prin videoconferinţă rostit la un institut politic din Indonezia.

Liderul de la Kiev spune că Moscova nu pare să fie pregătită pentru negocieri de pace serioase. Declaraţiile lui Volodimir Zelenski par a fi o schimbare de poziţie, în contextul în care joi a denunţat iniţiativele privind negocieri de pace care în opinia sa ar avantaja Rusia.

Pe de altă parte, premierul britanic Boris Johnson a afirmat că preşedintele rus Vladimir Putin înregistrează progrese ”lente dar palpabile” în regiunea ucraineană Donbas (est).

”Mi-e teamă că Putin, cu un cost mare împotriva lui însuşi şi al forţelor militare ruse, este pe cale să câştige teren în Donbas. El continuă să înregistreze progrese treptate, lente, dar mi-e teamă palpabile, iar astfel este absolut vital să continuăm să-i susţinem pe ucraineni”, declară Bloomberg TV şeful Guvernului britanic.

Citește și:
Etichete: