Un algoritm de inteligență artificială a visat o creatură bizară care nu există: ce este Crungus

Un algoritm de inteligență artificială a visat o creatură bizară care nu există: ce este Crungus

Direct din adâncurile AI-ului, iadul îl salută pe Crungus – sau ceva de genul acesta, pentru că până acum câteva zile, nimeni nu știa că există acest lucru.

Monstruozitatea cunoscută doar după numele său care sună bizar pare să fi fost produsă într-un avion de către actorul de voce și streamer-ul Twitch Guy Kelly. Kelly a postat o captură de ecran a unui DALL-E Mini – acum cunoscut sub numele de Craiyon.

Deși Urban Dictionary are câteva definiții ale termenului „Crungus”, dintre care majoritatea au de-a face cu mizeria care se acumulează sub unghiile cuiva și alte locuri oribile, nu au existat rezultate Google pentru termen care să găsească ceva care să semene chiar de departe cu monstrul pe care l-a visat Craiyon.

După cum remarcă Kelly, termenul nu este altceva decât un „cuvânt pe care l-am inventat” – ceea ce face ca rezultatele să fie în mod legitim surprinzătoare, ca să nu mai vorbim de ciudate și demonice.

Ce este Crungus

„Serios, totuși”, a scris streamerul în postarea sa. „Nu pot găsi nimic ca asta pe Google. Este asta real acum din cauza mea? Guvernul are un Crungus și AI știe?”.

După cum a continuat Kelly, poate „cel mai rău lucru” despre poveste este că, de fapt, a venit cu termenul „Crungus” în miezul nopții și l-a introdus în generatorul de imagini, dar nu a verificat rezultatele până s-a trezit mai târziu în acea dimineață.

În răspunsurile la tweet-urile lui Kelly, un utilizator a remarcat că pare să existe un alt Crungus „care a apărut în mod misterios în jocul „Carnivores Ice Age” într-o meme pe Discord care a început acum câțiva ani”.

După cum a menționat același utilizator, imaginea pare să arate un „Cacodaemon” din franciza „DOOM” care, cumva, a fost adus în joc.

Într-adevăr, într-un videoclip de pe YouTube din martie 2020, un streamer care poartă numele de utilizator Jvirus a postat despre o observare ciudată în jocul „Carnivore” care, conform relatării lor editate de amatori, se presupune că a apărut când jucau jocul.

Deși meme-ul „Crungus” apare într-adevăr pe o pagină de fani Reddit „Carnivore”, Cacodemonul roșu arată foarte diferit de Crungus gri-maro.

În timp ce căutarea ulterioară a „Cacodaemon” a produs niște rezultate promițătoare atât din mitologia greacă, cât și din mitologia „DOOM”, aceste tipuri relativ obscure de demoni nu apar în general atunci când cineva caută pe Google „Crungus”, ceea ce ar putea însemna că AI în sine a făcut un fel de conexiune între concepte.

Sau alternativ, cuvântul „Crungus” doar evocă, modelului Craiyon, un anumit tip de creatură urâtă. Ca și în cazul multor AI avansate, poate fi greu de spus cu siguranță.

Între timp, din nou pe Twitter, Crungus a devenit o mini-celebritate, cu cel puțin un cont de parodie în care hobgoblinul remarcă cu privire la sărbătorile solstițiului de vară și primește o schimbare animată. În zilele următoare, originile demonului Chungus au fost prezise de o altă IA.

Dar încă nu suntem mai aproape de a înțelege ce este exact Chungus sau de ce Craiyon îl generează atât de consistent cu atât de puține informații de fundal aparente. Într-un interviu acordat IFLScience, streamerul care a prezentat lumii acest demon C-Lister a oferit o posibilă explicație pentru existența lui.

„Crungus este o creatură care a existat întotdeauna într-o lume ușor adiacentă cu a noastră”, a spus Kelly, „și prin orgoliul umanității în încercarea de a crea o mașină de gândire, am străpuns vălul dintre lumi și am invitat ceva”.