UE trece la sancțiuni împotriva fiicelor lui Vladimir Putin. Statele Unite vor face același lucru

UE trece la sancțiuni împotriva fiicelor lui Vladimir Putin. Statele Unite vor face același lucru

Uniunea Europeană va institui sancțiuni împotriva fiicelor președintelui rus, Vladimir Putin, iar Statele Unite intenționează să-i urmeze exemplul, potrivit The Wall Street Journal (WSJ), citat de EFE. Noul pachet de sancțiuni cuprinde interdicţii de călătorie şi îngheţarea activelor pentru oameni de afaceri, politicieni, oficiali ruşi şi familiile lor. Mai multe detalii, în continuare.

UE impune sancțiuni împotriva fiicelor lui Putin

Cele două fiice ale președintelui Rusiei, Vladimir Putin, ar putea fi incluse pe lista sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană și SUA împotriva țării pe care o conduce acesta. Concret, UE a propus instituirea de măsuri împotriva celor două, într-un gest menit să adauge presiune asupra celor mai apropiate rude ale liderului de la Kremlin, ca răspuns la invazia în Ucraina, relatează miercuri The Wall Street Journal (WSJ), citat de EFE.

Sursa citată menționează că SUA intenționează să urmeze exemplul oficialilor europeni. Potrivit WSJ, aceste măsuri fac parte din noul pachet de sancțiuni pe care Uniunea mai trebuie doar să-l aprobe. Acesta cuprinde interdicţii de călătorie şi îngheţarea activelor pentru oameni de afaceri, politicieni, oficiali ruşi şi familiile lor.

La rândul lor, Statele Unite ar urma să anunțe chiar astăzi măsuri similare (mai multe detalii AICI), care vor viza băncile și oficialii ruși și vor interzice noi investiții în Rusia, a transmis Casa Albă. Vorbim inclusiv despre cele două fiice ale lui Putin din căsătoria cu Liudmila Şkrebneva – Maria Putina şi Katerina Tihonova.

Prin intermediul acestor sancțiuni, Washingtonul continuă să ţintească membrii din cercul de apropiaţi al lui Vladimir Putin, ca răspuns la atrocitățile ce ar fi fost comise de forţele ruse în Ucraina, potrivit Kievului, dar pe care Moscova le neagă cu vehemență, catalogându-le drept un „fals monstruos“ organizat de Occident pentru a o discredita.

Citește și: Reacție dură din partea Kremlinului, după ce Biden a vorbit despre un proces pentru crime de război împotriva lui Putin

Un văl de mister planează asupra familiei lui Putin

Sursa citată mai menționează că asupra familiei președintelui rus planează un văl de mister. Cele două fiice din prima căsătorie a lui Vladimir Putin au fost ținute departe de viața publică, astfel că mulți nici nu știu cum arată ori cu ce se ocupă acestea.

Revista Forbes nota că Maria Putina este coproprietara companiei Nomeko, implicată în construcţia unui centru oncologic dintr-o suburbie a Sankt-Petersburgului, în vreme ce Katerina Tihonova conduce un Institut pentru studierea inteligenţei artificiale la Universitatea de Stat din Moscova.

Rămâne un mister dacă liderul rus are sau nu și alți copii, o serie de zvonuri atribuindu-i mai mulţi copii cu cel puţin două femei. Una dintre acestea ar fi fosta gimnastă, Alina Kabaeva. În acest sens, publicaţia americană a subliniat că UE nu a fost în măsură să confirme dacă cele două fiice care fac obiectul sancţiunilor sunt chiar fetele preşedintelui rus despre care acesta s-a referit în public.

Citește și: