Ucraina susține că a distrus atât de mult echipament rusesc, încât ar putea „înarma armatele mai multor țări“

Ucraina susține că a distrus atât de mult echipament rusesc, încât ar putea „înarma armatele mai multor țări“

Ucraina susține că numărul de echipamente militare rusești distruse de ucraineni ar fi suficient pentru a înarma armatele mai multor țări. Totodată, numărul civililor din Ucraina care cred că țara lor va ieși învingătoare în războiul cu Rusia este din ce în ce mai mare. Ce spune ministrul ucrainean al Apărării, afli în rândurile de mai jos ale acestui articol.

Ucraina susține că a distrus foarte mult echipament rusesc

Armata ucraineană a distrus atât de mult echipament militar rus, încât ar putea înarma armatele multor țări, susține Oleksiy Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării.

„Armata noastră a distrus deja mii de invadatori și atât de mult echipament inamic, încât ar putea să înarmeze armatele mai multor țări. Capabilitățile forțelor noastre armate sunt în creștere. Vine ajutorul! Forțele de Apărare Teritorială s-au descurcat cu brio în multe zone. Așii noștri ai aerului au devenit deja legende. Parașutiștii, infanteria și artileria – toate dovedesc că ucrainenii sunt cei mai buni“, a declarat ministrul ucrainean al Apărării, Oleksiy Reznikov, în discursul său către națiune, relatează Ukrinform.

De asemenea, oficialul a precizat că, timp de 168 de ore, Ucraina a respins ocupanții ruși, dar și că numărul celor care cred că Ucraina va ieși învingătoare este în creștere.

„Nimeni. Gândește-te doar la asta. Nimeni. Nici în Rusia și nici în Occident, nimeni nu credea că vom rezista o săptămână. Singurii care au crezut am fost tu și eu. Până pe 24 februarie, două treimi dintre ucraineni erau convinși că, în cazul unei invazii rusești pe scară largă, vom supraviețui. Astăzi cred aproape 90% dintre ei“, a mai spus Reznikov.

Citește și: Ucrainenii rămân optimiști. 88% sunt de părere că țara lor va câștiga războiul împotriva Rusiei

Am putea „înarma armatele mai multor țări“

Potrivit acestuia, situația actuală din Ucraina este rezultatul eroismului manifestat de apărătorii țării, al performanței profesionale a comandanților și al dăruirii fiecărui ucrainean.

„Medicii noștri, salvatorii, lucrătorii de utilități, feroviarii, jurnaliștii și finanțatorii noștri luptă fiecare pe frontul lor. Țara nu s-a oprit și luptă“, a subliniat ministrul Apărării.

Amintim că, pe 24 februarie, președintele rus, Vladimir Putin, a declarat război Ucrainei și a lansat o invazie pe scară largă.

„Putin tocmai a lansat o invazie pe scară largă a Ucrainei. Orașele pașnice ucrainene sunt sub lovituri. Acesta este un război de agresiune. Ucraina se va apăra și va câștiga. Lumea poate și trebuie să-l oprească pe Putin. Momentul pentru a acționa este acum“, anunța joi Dimitri Kuleba, ministrul ucrainean de Externe.