27 apr. 2022 | 13:55

Ubisoft trage cortina peste 91 de jocuri: decizia care ar putea să te supere

ACTUALITATE
Ubisoft trage cortina peste 91 de jocuri: decizia care ar putea să te supere

S-ar putea să fii dezamăgit dacă ai planificat o sesiune de jocuri nostalgică, cu tematică. Se pare că Ubisoft a închis serviciile online pentru 91 dintre jocurile tale preferate.

Multe dintre ele sunt vechi sau versiuni pentru platforme vechi (chiar inexistente, s-ar putea spune). Spre exemplu, nu ai cum să mai joci Assassin’s Creed: Brotherhood folosind serviciul OnLive, care a murit de mult timp. Cu toate acestea, există unele jocuri pe care le-ai putea juca în continuare pe hardware-ul actual, în cazul în care te apucă nostalgia și vrei să revezi unele dintre imaginile care ți-au marcat copilăria sau tinerețea.

Primele două jocuri Far Cry și-au pierdut suportul online pentru PC, iar Blood Dragon nu se va mai conecta la PC, PS3 și Xbox 360. Fanii Just Dance ar putea fi nevoiți să se mulțumească, de acum încolo, cu jocurile un pic mai noi.

Ubisoft te forțează să joci jocuri mai noi

Deși nu este surprinzător că Ubisoft a renunțat la suportul pentru versiunile PS3, Wii, Wii U și Xbox 360 ale Just Dance 2018 și anterioare, jucătorii PS4 și Xbox One s-ar putea să nu se bucure la aflarea veștii că au toate șansele să piardă accesul la melodiile celebre disponibile în variantele de joc din 2014 sau 2015.

Alte clasice care ar putea să dispară includ tilturi ca Beyond Good & Evil, originalul Ghost Recon, mai multe jocuri Rainbow Six, titluri mai vechi Settlers și anumite versiuni Splinter Cell (inclusiv Chaos Theory și Conviction).

Jocurile care au folosit Ubisoft Connect nu îți vor mai permite să câștigi unități și, de asemenea, nu vei mai putea debloca conținut pe nicio platformă, și nici să beneficiezi de acces direct pe platforma dispobibilă pentru PC.

De menționat că Rainbow Six Lockdown nu va mai fi disponibil pentru PS2.

Așadar, dacă încă ai o consolă mai veche și sperai s-o mai poți folosi, poate că acum e momentul să o scoți la pensie.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele