Uber se reinventează: te ajută să mergi cu trenul, autobuzul, avionul

Uber se reinventează: te ajută să mergi cu trenul, autobuzul, avionul

Uber intenționează să adauge funcții noi în aplicație, care să includă rezervarea călătoriilor adiacente ca: zboruri, trenuri și multe altele.

Acest lucru va fi valabil, într-o primă instanță, în Marea Britanie și se va întâmpla în acest an. Upgrade-ul face parte din intenția companiei de a-și extinde afacerea. Noul serviciu este conceput pentru a oferi o „experiență perfectă”, astfel încât să îți poți rezerva zborul, trenul, autobuzul și mașina Uber pe aceeași aplicație.

Pentru a face acest lucru posibil, compania își va comasa software-ul cu cel al companiilor aeriene, al operatorilor de autobuze, dar și cu cel al companiilor feroviare interurbane.

Uber mizează pe sistemul „all-in-one”

Marea Britanie este una dintre cele mai mari piețe ale Uber, în afara SUA, așa că extinderea reprezintă un pas important.

Această strategie nu este nouă, însă: CEO-ul Dara Khosrowshahi a spus că dorește ca Uber să fie „regina transporturilor” încă la de la intrarea sa în companie. Înainte de pandemie, aproximativ 15% dintre călătoriile Uber erau curse cu o marjă mai mare către sau de la aeroporturi, așadar, devine firesc pasul făcut de companie acum, într-o perioadă aproape post-pandemică.

Nu este clar în ce măsură Uber va concura direct cu alte servicii de rezervare de călătorii. Compania ar putea avea un avantaj față de rivali, deoarece ar putea oferi și o călătorie de la aeroport la hotel, pe sistemul all-in-one, ceea ce ar putea fi considerat un avantaj pentru orice călător.

Uber a anunțat recent că va permite utilizatorilor orașului New York să rezerve taxiuri Yellow Cab direct prin aplicația sa, pasagerii plătind aproximativ la fel ca și pentru o călătorie cu Uber X. De asemenea, compania intenționează să ofere un serviciu similar și în San Francisco. Rămâne de văzut dacă această schimbare va avea ecou în toate statele Americii și, mai ales dacă, în timp, se va extinde și la noi. În mod evident, totul va depinde de succesul noului upgrade.

Citește și: