Până și Uber vine cu vești proaste: ce nu vei mai putea face în aplicație, de ce

Până și Uber vine cu vești proaste: ce nu vei mai putea face în aplicație, de ce

Aplicația Uber va renunța la opțiunea „tarif împărțit” din aprilie, deoarece compania încearcă să construiască un sistem mai bun pentru împărțirea costului unei călătorii.

O funcție de înlocuire ar trebui să fie lansată în următoarele câteva luni, potrivit unui purtător de cuvânt al Uber. Astfel, călătorii Uber din Marea Britanie au primit un e-mail săptămâna aceasta în care compania îi avertizează cu privire la acest aspect, potrivit Mashable. Un purtător de cuvânt a confirmat pentru Engadget că funcția este pe cale de dispariție.

„Suntem în proces de reelaborare a modului în care călătorii împart tarifele și funcția va fi eliminată temporar din aplicația Uber luna viitoare”, au spus aceștia. „Știm că aceasta este o funcție populară, așa că fiți siguri că intenționăm să lansăm o versiune nouă, îmbunătățită în lunile următoare”.

Această modificare elimină capacitatea de a împărți costul unei călătorii în cadrul aplicației Uber însăși, dar nu vă împiedică să utilizați Venmo, aplicația Cash sau alte servicii pentru a compensa lucrurile. E-mailul inițial către clienții Uber din Marea Britanie spunea că funcția „tarif împărțit” va fi întreruptă pe 21 martie, dar cu siguranță rămâne până în aprilie, a clarificat compania.

Oricine a împărțit vreodată un Uber cu un prieten știe că această funcție este extrem de utilă atunci când vrei să împarți costurile călătoriilor. Acum va deveni mai dificil să împarți tariful dacă sunteți la bănci și aplicații diferite, dacă nu aveți cash sau Revolut.

Consecința tristă a scumpirilor la benzină și motorină: ce se întâmplă cu șoferii de Uber

Scumpirea carburanților îi afectează pe șoferii Uber și Lyft din Statele Unite. Aceștia iau în considerare să se retragă de pe platformele de transport bazate pe aplicații.

Conform Reuters, companiile au anunțat luna aceasta o suprataxă de 55 de cenți per cursă. În aceste condiții, șoferii Uber și Lyft nu sunt mulțumiți. Au fost intervievați peste 300 de șoferi, pe Rideshare Guy, un blog popular urmărit de șoferi. Sondajul a arătat că aproximativ 15% dintre aceștia au renunțat deja să conducă și aproape 40% conduc mai puțin.

Citește și: