Turismul pentru benzină și motorină, la ordinea zilei: peste ce graniță mai fug românii, unde e carburant ieftin

Turismul pentru benzină și motorină, la ordinea zilei: peste ce graniță mai fug românii, unde e carburant ieftin

Cum prețurile la benzină și motorină au crescut într-un ritm galopant, în ultimele luni, românii caută noi și noi metode de a mai economisi niște bani la pompă.

De altfel, prețul mare al combustibilului este un fenomen care, în această perioadă, și-a pus amprenta pe aproape tot continentul, cu toate astea, există anumite diferențe între țări, după cum vei observa în cele ce urmează.

Țara de unde poți cumpăra benzină și motorină pe mai puțini bani

Mai nou, românii care locuiesc în orașele apropiate de Republica Moldova, practică turismul în acest sens, cu scopul de a mai salva câțiva lei. Mai exact, în Moldova, un litru de benzină este mai ieftin cu aproximativ 2 lei. Așadar, un plin de carburant înseamnă mulți bani economisiți pentru românii care aleg să treacă granița pentru a alimenta. Economia poate bifa suma de 100 de lei.

Stațiile PECO din Republica Moldova practică prețuri bune, în ceea ce privește carburantul, așadar vestea s-a răspândit rapid printre șoferii români, informează PRIMA TV.

În urmă cu câteva săptămâni, un fenomen identic s-a petrecut și la granița de vest a României, șoferii ce locuiesc în localitățile din apropiere având obiceiul de a trece granița pentru a alimenta mai ieftin.

Cu toate astea, „minunea” nu a ținut mult, de vreme ce guvernul maghiar a restricționat comerțul de benzină subvenționată pentru cei care nu dețin cetățenie maghiară.

În momentul de față, cea mai ieftină benzină, dar și motorină, pot fi cumpărate din Malta, unde un litru costa aproximativ un euro și câțiva eurocenți.

De departe, cea mai scumpă țară, din acest punct de vedere, este Suedia, unde prețul benzinei sare bine de doi euro.

Chiar și așa, țările îndepărtate nu ne ajută foarte, dintr-un motiv lesne de înțeles de toată lumea.

Rămâne, totuși, de văzut ce se va întâmpla în viitorul apropiat și îndepărtat cu prețul la benzină în țara noastră.