Trupele ruse se concentrează pe orașele din regiunea Lugansk. Se așteaptă o ofensivă la scară largă în estul Ucrainei

Trupele ruse se concentrează pe orașele din regiunea Lugansk. Se așteaptă o ofensivă la scară largă în estul Ucrainei

În prezent, forţele ruse îşi concentrează atacurile în estul Ucrainei, încercând să captureze oraşele Popasna şi Rubijne din regiunea Lugansk, potrivit unei evaluări a situaţiei, făcută vineri de armata ucraineană, informează dpa, citată de Agerpres.

Rușii au luat în vizor orașele din regiunea Lugansk

Trupele ruse nu au reuşit să cucerească oraşele Popasna şi Rubijne, conform unui raport al Statului Major al armatei ucrainene, însă Kievul se aşteaptă la o ofensivă rusă la scară largă în estul Ucrainei în următoarele zile.

Până acum, forţele ucrainene au respins atacuri în opt locuri în regiunile Lugansk şi Doneţk și au distrus câteva tancuri ruse, dar şi un sistem de artilerie în timpul zilei trecute, potrivit raportului. În plus, Ucraina are staţionate un număr mare trupe acolo pentru a contracara regiunile separatiste proruse Doneţk şi Lugansk.

Nici Moscova nu e mai prejos, fiindcă şi-a întărit trupele în zonă în ultimele câteva zile. Unele dintre trupele ruse care înainte de aceasta erau desfăşurate lângă oraşul Cernigău din nordul Ucrainei staţionează acum în jurul Sieverodoneţk, un oraş important lângă Rubijne, găsim notat în buletinul armatei ucrainene.

Însă dacă această informaţie se confirmă, aceasta va fi prima unitate care a fost retrasă din nord-estul Ucrainei şi redesfăşurată în estul acestei ţări, conform Institutului pentru Studiului Războiului (ISW) cu sediul în SUA.

„Aceste unităţi vor fi probabil destructurate, iar forţele ruse se vor confrunta cu probleme în a integra unităţi din câteva districte militare distincte într-o forţă de luptă închegată”, a declarat ISW într-un comunicat.

Cel puțin 2 oameni uciși în loviturile asupra orașului Mykolaiv, din sudul Ucrainei

Cel puțin două persoane au fost ucise în mai multe atacuri asupra orașului Mykolaiv, din sudul Ucrainei, a declarat pentru CNN un oficial militar regional. Dmytro Pletenchuk, ofițerul de presă al administrației militare Mykolaiv, a declarat că un număr nespecificat de oameni au fost, de asemenea, răniți în urma bombardamentelor.

O echipă CNN a auzit mai multe runde de explozii dimineața între orele 10:20 și 12:00, ora locala. Cele două persoane au fost ucise în fața unei biserici ortodoxe, iar echipa CNN a asistat la curățarea de sânge și resturi. Sirenele au continuat să sune în oraș.

Hanna Zamazeeva, șefa consiliului regional Mykolaiv, a declarat într-o declarație pe Telegram că forțele ruse lovesc cartierele rezidențiale din Mykolaiv, dar și că unul dintre cartierele orașului a fost lovit de foc de la un lansator de rachete multiple și i-a avertizat pe locuitori să rămână în adăposturi.

Citește și: