Putin spune că nu a avut de ales decât să oprească „genocidul“ din Donbas: „Forțele ruse au acționat eficient și nobil“

Putin spune că nu a avut de ales decât să oprească „genocidul“ din Donbas: „Forțele ruse au acționat eficient și nobil“

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat marți că forțele sale care desfăşoară campania militară a Moscovei în Ucraina au acționat „curajos“, „eficient“ și „nobil“, folosind cele mai moderne arme, relatează agenția de presă TASS, citată de Anews. În plus, liderul de la Kremlin a spus că Rusia „nu avea altă opțiune“ decât să înceapă o „operațiune specială“ în Ucraina pentru a se proteja, iar trupele sale își vor atinge obiectivul. Mai multe detalii, în continuare.

Putin: Forțele ruse au acţionat „curajos, eficient şi nobil“ în Ucraina

De la începutul invaziei în Ucraina, pe 24 februarie, Rusia a trimis zeci de mii de soldați în țara pro-europeană, în ceea ce continuă să numească o „operațiune militară specială“ pentru a demilitariza vecinul din sud și pentru a elimina persoanele pe care le-a numit „naționaliști periculoși“.

Marți, președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că forțele sale acționează cu curaj și eficiență în Ucraina și folosesc cele mai moderne arme. Mai mult, acesta a spus că armata rusă își va atinge obiectivele „nobile“ fără „nicio îndoială“.

„Aşa se va întâmpla. Nu există nicio îndoială. Obiectivele sunt absolut clare, sunt nobile“, a declarat Putin în declaraţiile susţinute la cosmodromul Vostocni, unde s-a întâlnit cu omologul său belarus, Aleksandr Lukaşenko, în cadrul unei ceremonii legate de Ziua Cosmonauticii din Rusia.

„Obiectivul principal este de a ajuta oamenii din Donbas“, a continuat liderul rus, făcând referire la regiunea disputată din estul Ucrainei.

Citește și: 9 mai, ziua în care Vladimir Putin trebuie să obțină o victorie în Donbas. Dezvăluirile făcute de șeful statului francez

Rusia „nu mai putea tolera genocidul din Donbas“

Potrivit lui, o confruntare cu forțele antiruse din Ucraina a fost inevitabilă, Putin adăugând că „nu mai puteam tolera genocidul din Donbas“.

„Pe de o parte, ajutăm și salvăm oameni, iar pe de altă parte, luăm pur și simplu măsuri pentru a asigura securitatea Rusiei însăși“, a declarat Putin. „Este clar că nu am avut de ales. A fost decizia corectă“, a adăugat el.

Oficialii Pentagonului au declarat că forțele ruse se concentrează în jurul regiunii Donbas, în special în apropierea orașului Izyum, dar nu au lansat încă o ofensivă completă.

Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că pregătirile armatei ruse sunt pe sfârșite, iar un asalt major va avea loc, cel mai probabil, în curând.

Forțele ucrainene au opus o rezistență dură, iar Occidentul a impus sancțiuni drastice Rusiei în încercarea de a o forța să își retragă forțele.

Citește și: