Tribunalul București respinge cererea DNA privind anchetarea lui Raed Arafat: „Urmează explicații amănunțite despre dosar”

Tribunalul București respinge cererea DNA privind anchetarea lui Raed Arafat: „Urmează explicații amănunțite despre dosar”

Tribunalul București a respins, joi, 28 aprilie, cererea formulată de DNA privind redeschiderea unui anchete pe numele lui Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Decizia judecătorilor este definitivă. Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne a reacționat la această decizie, spunând că va ieși cu explicații „amănunțite despre dosar și tentativa nejustificată și abuzivă”.

Tribunalul București nu a dat curs cererii DNA privind anchetarea lui Raed Arafat

Joi, 28 aprilie, Tribunalul Bucureşti a luat o decizie privind dosarul DNA al lui Raed Arafat. Magistraţii au respins cererea formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie în ceea ce priveşte redeschiderea unei anchete pe numele şefului DSU.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a scris un mesaj pe Facebook, după ce Tribunalul Bucureşti a respins cererea DNA de redeschidere a unei anchete pe numele său, în care precizează că urmează să iasă astăzi sau mâine cu „explicaţii amănunţite despre această tentativă nejustificată şi abuzivă”, care i-a transformat ultimele șase luni din viaţă într-un coşmar.

Șeful DSU a reacționat dur

Raed Arafat, șeful DSU din cadrul MAI, a reacționat, joi dimineață, după decizia definitivă a Tribunalului București care a respins cererea DNA de redeschidere a unui dosar. Acesta a numit tentativa organizației anticorupție „ilegală și bizară”, fapt care l-a „vulnerabilizat” în fața opiniei publice și i-a transformat ultima jumătate de an „într-un coșmar”. Oficialul a subliniat că lumea va afla „întreaga poveste cu documente”.

„Astazi dimineata, dupa mai multe infatisari si amanari, am aflat vestea ca DNA a pierdut in tentativa sa, ilegala si bizara, de a redeschide un dosar vechi, clasat, pentru a ma urmari penal pentru “abuz in serviciu”. Urmeaza sa ies cu explicatii amanuntite despre acest dosar si despre aceasta tentativa nejustificata si abuziva care m-a vizat, m-a vulnerabilizat in fata opiniei publice, si mi-a transformat ultimele 6 luni din viata mea intr-un cosmar, stiind foarte bine ca nu sunt vinovat cu nimic, fiind tinta unui abuz. Veti afla intreaga poveste cu documente si cu date precise in cursul zilei de azi, sau cel tarziu maine!”, a menționat Raed Arafat pe contul de Facebook.

Ce acuzații i se aduc secretarului de stat în MAI

Șeful DSU a fost vizat de Direcția Națională Anticorupție în legătură cu modalitatea prin care, în martie 2020, au fost achiziționate 300 de ventilatoare pentru bolnavii de Covid-19 din Germania și China, pentru care România a plătit, în avans, mai mult decât ar fi trebuit. Alte surse judiciare spun că ar fi vorba despre o anchetă clasată în anii trecuţi de DNA, în care s-au făcut investigaţii privind cumpărarea unor ambulanţe de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, condus de Raed Arafat.

Citește și: